Sukūrė naują produktą: dabar tikisi užčiuopti aukso gyslą

Skaičiuojama, jog pardavimų apimtys elektroninėje prekyboje pernai siekė apie 2,3 trilijonus dolerių, o pardavimai internetu viršijo 10 proc. visos pasaulio prekybos. Prognozuojama, jog šiemet pardavimai elektroninėje erdvėje kils iki 12 proc., o 2021 m. iki 18 proc. skaičiuojant nuo bendros pasaulinės prekybos apimties.

 „CR7 by Cristiano Ronaldo” nuotr.
 „CR7 by Cristiano Ronaldo” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2018, 10:02 AM, atnaujinta May 7, 2018, 2:29 PM

Stebėdama pasaulines internetinės prekybos ir kriptovaliutų plėtros tendencijas lietuviškos kilmės kompanija „Bitcoinus“ sukūrė naują produktą atsiskaitymams internetinėse platformose. Tikimasi, kad mokėjimo kriptovaliutomis sistemos naudojimas nuolatos augs.

„Šiuo metu blockchain technologija paremti mokėjimai, naudojami internetinės mažmeninės prekybos sektoriuje, užima mažiau nei 1 proc. rinkos dalies, lyginant su tradiciniais mokėjimo metodais. Esame įsitikinę, kad dabar yra palankiausias laikas decentralizuotų sprendimų internetinėje prekyboje įgyvendinimui“, – sako vienas iš „Bitcoinus“ įkūrėjų ir vadovų Tomas Mičkauskas.

Kompanijos informacinių technologijų specialistai sukūrė novatorišką mokėjimo kriptovaliutomis sistemą. Produktas sukurtas per kelis mėnesius. Įrankis pritaikomas visoms eparduotuvėms ir suteikia galimybę perkelti surinktus FIAT pinigus (dekretu išleistus valstybinius popierinius pinigus, nepadengtus aukso atsargomis) tiesiai į savo turimą elektroninę banko sąskaitą. „Bitcoinus“ yra vienintelė bendrovė rinkoje, suteikianti galimybę pirkti kriptovaliutą kredito kortelėmis, mokant per kompanijos platformą.

Numatoma, kad jau šiais metais vartotojai turės galimybę naudoti daugiau nei 100 įvairių altcoin (alternatyvių kripto valiutų) monetų. Bendrovės vienu pirmųjų oficialiu naujo produkto naudotoju tapo „CR7 by Cristiano Ronaldo“ prekės ženklo atstovai Baltijos šalyse CR7shop.lt. Ronaldo iš savo vardo produkcijos per metus uždirba nuo 6 iki 10 milijonų JAV dolerių per metus.

„Bendradarbiavimas su pasaulinio garso prekės ženklo atstovais Baltijos šalyse mums davė daug naudos. Paskelbus apie bendradarbiavimą su CR7shop.lt, norinčiųjų dirbti su mumis įmonių skaičius pasiekė 500. Blockchain technologija ir kriptovaliutos įsibėgėja, o didžiausi skeptikai pritilo, nes pamatė, jog rinkai reikėjo alternatyvių sprendimų“, – teigia T. Mičkauskas.

Spėjama, kad 2020 metais blockchain technologija paremti mokėjimai sieks 4 trilijonus JAV dolerių ir užims iki 10 proc. internetinių mokėjimų rinkos. Žvelgiant į šią didžiulę paklausą, galima prognozuoti, kad per 5 metus kripto mokėjimai ženkliai paveiks internetinius mokėjimus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.