Kriptovaliutų rinkos kapitalizacija per 72 valandas sumažėjo 50 mlrd. JAV dolerių

Pagrindinės kriptovaliutos trečiadienį gerokai atpigo ir ši tendencija tęsiasi ir ketvirtadienį.

123RF nuotr.
123RF nuotr.
123RF nuotr.
123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-05-24 17:19

Ekspertai neturi vieningos nuomonės dėl būsimos krypties, kuria judės rinka, kurios kapitalizacija per 72 valandas sumažėjo maždaug 50 mlrd. JAV dolerių ir trečiadienį pasiekė 326 mlrd. JAV dolerių lygį.

Bitkoino kursas gegužės 23 dieną smuko žemiau 8 tūkst. JAV dolerių ribos, nusileidęs iki 7,442 tūkst. JAV dolerių – žemiausio per daugelį savaičių lygio. O ketvirtadienį, bitkoinų biržos „Kraken“ duomenimis, jis smuko iki maždaug 6,4 tūkst. JAV dolerių.

Eterio kursas trečiadienį krito daugiau kaip 10 proc. iki 586 JAV dolerių, o laitkoino kursas – 8,2 proc. iki 119,1 JAV dolerio. Šios kriptovaliutos pinga ir ketvirtadienį.

„Fundstart Global Advisors“ analitikas Thomas Lee), kuris yra žinomas dėl savo „buliško“ požiūrio į kriptovaliutas, interviu CNBC pareiškė, jog, kaip ir anksčiau, mano, kad bitkoino kurso tikslinis lygis siekia 25 tūkst. JAV dolerių.

Rinkos smukimą jis aiškina tuo, kad instituciniai investuotojai neskuba didinti investicijų į kriptovaliutas, nes laukia, kada bus daugiau aiškumo dėl reguliavimo.

Tuo tarpu kiti prekiautojai yra nusiteikę pesimistiškiau. Pavyzdžiui, analitikas Jani Ziedinsas iš „Cracked.Market“ mano, kad bitkoino kursas smuks ir kirs vieną palaikymo lygį po kito.

„Praėjusią savaitę palaikymas buvo 9 tūkst. JAV dolerių lygyje, o šią savaitę – 8 tūkst. JAV dolerių lygyje. Dabar iš visko matyti, kad kitą savaitę palaikymo lygis bus 7 tūkst. JAV dolerių. Manau, visi mato šią tendenciją ir tai nėra augimo tendencija“, – pareiškė analitikas, kurį cituoja agentūra „MarketWatch“.

„Tam, kad burbulo trūkimo ciklas pasibaigtų, paprastai reikia 12–24 mėnesių. Jeigu bitkoino atveju mes turime būtent tokį burbulą, tuomet sunkiausios šiai kriptovaliutai dienos dar neatėjo ir artimiausiais mėnesiais mums reikia laukti naujų minimumų“, – pažymėjo ekspertas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.