„Revolut“ per Lietuvą žengia plačiamyliais žingsniais: nuo šiol – nauja paslauga

Kurį laiką privatiems klientams nemokamas bankines paslaugas siūliusi „Revolut“ kompanija nuo šiol džiugins ir padės sutaupyti ir verslo įmonėms. Nuo šiol Lietuvoje ir visoje Europoje „Revolut“ galės naudotis ir verslo kompanijos bei įmonės, rašoma bendrovės pranešime spaudai. 

 Nuo šiol Lietuvoje ir visoje Europoje „Revolut“ galės naudotis ir verslo kompanijos bei įmonės. <br>Įmonės nuotr.
 Nuo šiol Lietuvoje ir visoje Europoje „Revolut“ galės naudotis ir verslo kompanijos bei įmonės. <br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 9:13 AM

„Revolut“ leis Lietuvos kompanijoms laikyti, keisti ar pervesti pinigus 25 skirtingomis valiutomis tarpbankiniais pavedimų įkainiais, taip pat suteiks galimybę darbuotojams nemokamai išimti korteles, su kuriomis nebus taikomi mokesčiai tarpbankiniams pavedimams ir leis realiu laiku stebėti jų pavedimus per saugią internetinę platformą. 


Nuo tada, kai dar šiemet buvo paskelbta apie planuojamą verslo paslaugų įmonės plėtrą, iš anksto „Revolut“ sistemoje užsiregistravo daugiau nei 12 tūkst. verslo įmonių, nuo didžiausių kompanijų iki pradedančiųjų startuolių. 

Tiesa, pirmasis mėnuo „Revolut“ verslo kompanijoms ir įmonėms bus nemokamas ir nieko nekainuos, tačiau vėliau verslo kompanijos turės rinktis iš trijų siūlomų paslaugų planų, kurių kainos bus nuo 29 iki 1141 euro per mėnesį.

Pirmąjį mėnesį įmonės nemokamai galės naudotis ir papildomomis funkcijomis, kurios apims  pinigų pavedimus tarp sistemoje užsiregistravusių kompanijų ir pranešimus apie realiu metu vykstančius bankinius procesus.

„Revolut“ neabejotinai išrado būdą, kuriuo žmonės šiandien siunčia ir gauna pinigus iš užsienio, todėl naujos galimybės tai daryti ir verslo kompanijoms –  mums  lyg kitas naujas žingsnis. Mes galime taikyti tas pačias inovacijas ir taip padėti verslui ateiti į Lietuvą ir Europą, pašalinant nesąžiningus bankų mokesčius“, – sakė „Revolut“ įkūrėjas ir vadovas Nikolajus Storonsky.
 

„Turėti daugiau nei 12 tūkst. verslo įmonių iš anksto užsiregistravusių per tokį trumpą laiką, nuo pačių didžiausių iki startuolių, suteikia mums daugiau pasitikėjimo savo jėgomis“, – teigė N.Storonsky.

Londone įsikūrusi kompanija „Revolut“ savo veiklą pradėjo prieš du metus ir šiandien turi apie 650 tūkst. klientų, kurie turi galimybę valiutą keistis naudodamiesi tarpbankiniais pavedimų įkainiais, atlikti nemokamus tarptautinius pinigų pavedimus ir nemokamai išsigryninti pinigus. 

Lietuvoje „Revolut“ kortelės itin populiarios, jomis šalyje naudojasi 35 tūkst. žmonių. Pagal vartotojų skaičių Lietuva užima trečiąją vietą visoje Europoje.

Lietuvos bankas: viskas teisėta

Lietuvos banko Licencijavimo skyriaus viršininkė Vilija Petronienė patikino, kad tokia „Revolut“ veikla yra visiškai teisėta ir nerimo kelti neturėtų. 
  
„Revolut“ Lietuvoje veikia kaip ES valstybės narės elektroninių pinigų įstaiga, teikianti paslaugas neįsisteigusi. Ji turi teisę leisti, platinti ir išpirkti elektroninius pinigus ir atlikti didžiąją dalį mokėjimo paslaugų, įskaitant mokėjimus kortele, pervedimus, vienkartines tiesioginio debeto operacijas ir pan.

„Revolut“ Lietuvoje turi teisę teikti minėtas paslaugas tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims“, – situaciją komentavo V.Petronienė, pridurdama, kad ši įmonė yra notifikavusi savo veiklą Lietuvoje, todėl nėra pagrindo manyti, kad vykdydama veiklą ji veiktų neteisėtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.