Nuspręsta: gyventojai galės dosniau paremti profesines sąjungas

Nuo kitų metų gyventojai profesinėms sąjungoms galės skirti daugiau nuo sumokamo gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

Dabar gyventojai 2 proc. sumokėto GPM gali skirti paramos gavėjams, įskaitant ir profesines sąjungas.<br>D.Umbraso nuotr.
Dabar gyventojai 2 proc. sumokėto GPM gali skirti paramos gavėjams, įskaitant ir profesines sąjungas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 11:12 AM

Seimas ketvirtadienį pritarė įstatymo pataisoms, numatančioms, kad profsąjungoms galės būti atskirai skirta 1 proc. GPM. Už tai balsavo 88 Seimo nariai, prieš buvo 13, dar 17 parlamentarų susilaikė.

Dabar gyventojai 2 proc. sumokėto GPM gali skirti paramos gavėjams, įskaitant ir profesines sąjungas, o dar 1 proc. – politinėms partijoms. Nuo kitų metų bendra paramai skiriamų lėšų suma išaugs iki 4 proc. GPM.

Lietuvos profesinių sąjungų konferederacijos pirmininkė Inga Ruginienė birželio viduryje yra teigusi, kad atskira parama profsąjungoms yra būtina, nes dabar gyventojai tokia galimybę naudojasi retai.

Finansų ministras Vilius Šapoka yra sakęs, kad gyventojai profesinėms sąjungoms per metus skiria apie 200 tūkst. eurų paramos. Prognozuojama, kad pasikeitus tvarkai, didelių pasikeitimų neturėtų būti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.