ECB nepakeitė rekordiškai mažų palūkanų normų

Europos Centrinis Bankas (ECB) ketvirtadienį įvykusiame Valdančiosios tarybos posėdyje nepakeitė rekordiškai mažų palūkanų normų ir obligacijų pirkimo programos, pranešė euro zonos centrinio banko atstovas spaudai.

Valdančiosios tarybos nariai patvirtino, kad palūkanų normos rekordiškai žemuose lygiuose liks „bent iki 2019 metų vasaros pabaigos“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Valdančiosios tarybos nariai patvirtino, kad palūkanų normos rekordiškai žemuose lygiuose liks „bent iki 2019 metų vasaros pabaigos“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 3:11 PM

Valdančiosios tarybos nariai patvirtino, kad palūkanų normos rekordiškai žemuose lygiuose liks „bent iki 2019 metų vasaros pabaigos“.

Pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų norma, kaip ir anksčiau, sudaro rekordinius 0 proc., o palūkanų norma, naudojantis ribinio skolinimosi galimybe, – 0,25 procento.

Palūkanų norma, naudojantis indėlių galimybe, kaip ir anksčiau, sudaro minus 0,4 proc., ir tai reiškia, kad bankams tenka mokėti už savo indėlius ECB.

Absoliuti dauguma analitikų prognozavo, kad euro zonos centrinis bankas liepos mėnesio posėdyje nepakeis savo pinigų politikos, nes Valdančioji taryba jau praėjusį mėnesį pareiškė, kad obligacijų pirkimui kas mėnesį išleidžiama suma nuo spalio mėnesio bus sumažinta nuo 30 mlrd. iki 15 mlrd. eurų, o metų pabaigoje ši programa bus užbaigta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.