Šiaulius suviliojo dangaus reikalai – investuos 9,4 mln. eurų

9,4 milijono eurų į civilinį oro uostą nutarė investuoti Šiauliai, kurių vadovus suviliojo orlaivių remonto įmonę statyti ketinančios bendrovės „Termicom“ pažadai.

Į Šiaulių oro uosto teritoriją tiesiamomis komunikacijomis galės naudotis ir kiti investuotojai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Į Šiaulių oro uosto teritoriją tiesiamomis komunikacijomis galės naudotis ir kiti investuotojai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-11 20:43

Su Estijos įmonių grupei „Comletec“ priklausančios bendrovės „Termicom“ vadovais rankomis buvo sukirsta dar šį pavasarį.

Investuotojas pažadėjo į orlaivių remonto gamyklą investuoti ne mažiau kaip 10 milijonų eurų, o miestas įsipareigojo prisidėti 5 milijonų eurų suma.

Tačiau paaiškėjo, kad Šiaulių miesto tarybos paskirtos sumos nepakaks. Pasamdyti konsultantai pateikė dvi išeitis – skirti 7,9 arba 9,4 mln. eurų.

Tarybos nariai nepraleido progos pakritikuoti, pareikšti nuogąstavimų, bet už šį projektą balsavo sutartinai.

ES paramą jau gavusios bendrovės „Termicom“ atstovai po tarybos posėdžio suskubo susitikti su Šiaulių vadovais – per derybas buvo aptarti nauji įsipareigojimai ir jų įvykdymo terminai.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis sakė, kad jį nudžiugino sprendimas skirti pinigų didesnės apimties projektui.

Mat į oro uosto teritoriją tiesiamomis komunikacijomis galės naudotis ir kiti investuotojai.

„Turėsime didesnį peroną, o jo kiekvienas kvadratinis metras yra aukso vertės, – kalbėjo direktorius. – Tikimės, kad mūsų investicijos privilios ir daugiau investuotojų.“

Už Šiaulių biudžeto pinigus buvo nutiesti E kategorijos lėktuvams tinkami riedėjimo takai, orlaivių statymo aikštelė.

Be to, miestas finansuos elektros, dujų, vandens, nuotekų tinklų, šviesolaidinio interneto, telefono linijų įrengimą, nuties jungiamąjį kelią sunkiasvoriam transportui, įrengs automobilių stovėjimo aikštelę.

Statybos bus baigtos 2020 metų spalį, o gamykla pradės veikti nuo 2021-ųjų vasario.

Žada labai daug

Bendrovė „Termicom“ ketina įdarbinti 70 žmonių, jiems mokės vidutinį 2,2 tūkstančio eurų atlyginimą. Pirmajame etape bus paleistos dvi civilinių orlaivių remonto ir techninės priežiūros linijos, o vėliau veiks 6 linijos.

„Completec“ grupės savininkas Dmitrijus Čeliadinas sakė, kad investicijos į šį verslą labai perspektyvios, nes kasmet ryškiai auga aviacijos rinka.

Šiaulių pašonėje iškilsiančioje gamykloje ketinama užsiimti sudėtingesniu orlaivių remontu, mat smulkesnius darbus geba atlikti dažna aviacijos kompanija. Čia bus taisomi varikliai, važiuoklės, atliekami kitokie darbai, kuriems reikia ypač aukštos kvalifikacijos specialistų.

„Completec“ įmonių grupė verčiasi orlaivių priežiūra, lėktuvų nuoma, aviacijos personalo mokymais, užsakomaisiais skrydžiais. Bendra koncerno apyvarta per metus viršija 100 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.