Eksperimentas parodė: skrydis iš Vilniaus į Kauną – už 2,1 tūkst. eurų

Nuskristi iš Vilniaus ar Kauno į daugybę Europos miestų – paprasta ir nebrangu, jei tik užsiimsite pigių bilietų medžiokle. O ar kada nors pagalvojote, kiek kainuotų ir kaip atrodytų skrydis avialinijomis iš Vilniaus į Kauną ir atgal?

Du Lietuvos didmiesčius skiria apie 100 km ir nieko stebėtino, kad tarp jų nėra tiesioginių skrydžių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Du Lietuvos didmiesčius skiria apie 100 km ir nieko stebėtino, kad tarp jų nėra tiesioginių skrydžių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Du Lietuvos didmiesčius skiria apie 100 km ir nieko stebėtino, kad tarp jų nėra tiesioginių skrydžių.<br>D.Umbraso nuotr.
Du Lietuvos didmiesčius skiria apie 100 km ir nieko stebėtino, kad tarp jų nėra tiesioginių skrydžių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 1:21 PM

Du Lietuvos didmiesčius skiria apie 100 km ir nieko stebėtino, kad tarp jų nėra tiesioginių skrydžių.

Taigi, ką ir už kiek siūlo tarptautinės bilietų rezervavimo sistemos žmogui, sugalvojusiam beprotišką idėją: paskraidyti tarp šių Lietuvos miestų?

Pasirinkome Kalėdų laikotarpį: skrydis Vilnius – Kaunas gruodžio 24-ąją, atgal – gruodžio 26-ąją.

Pigiausias variantas – 314 eurų, bet vertinant laiką tai atrodytų kaip skrydis per Atlantą.

Gruodžio 24-ąją 8 val. 50 min. pakilę iš Vilniaus oro uosto LOT/“Nordica” reisu 10 val. 15 min. nusileisite Taline. Estijos sostinėje teks palaukti iki 15 val., o paskui per 1 val. 35 min. LOT lėktuvas jus nuskraidins į Varšuvą.

Ten – vėl marios laiko ir pagaliau 22 val. 35 min. – skrydis į Kauną vėl gi su ta pačia Lenkijos aviakompanija.

Kaune nusileisite 45 minutės jau po vidurnakčio, tai yra – gruodžio 25-ąją. Bendra kelionės trukmė – 15 val. 55 min.

Pigiausias iš visų siūlomų grįžimo variantų iš laikinosios sostinės į tikrąją irgi panašus į skrydį aplink pasaulį. Jis truks 12 val. 50 min.

9 val. „Ryanair” reisu per maždaug pustrečios valandos nuskrendate į Londono Stanstedo oro uostą, kur leidžiatės 9 val. 40 min. vietos laiku.

Dar vienas ilgas laukimas, kol 14 val. 20 min. tas pats „Ryanair” per 1 val. 50 min. jus nugabens į Berlyno Šionefeldo oro uostą.

Gera žinia, kad ten neteks ilgai trinti kėdžių. Už dviejų valandų “Ryanair” kils į Vilnių. Lietuvos sostinėje parsirasite gruodžio 26-osios vakarą – 21 val. 50 min.

Kaip minėjome, šis variantas – pigiausias.

Žiūrime trumpiausią.

Gruodžio 24-osios vakare 19 val. 5 min. su LOT skrendate į Varšuvą, iš ten 22 val. 35 min. – į Kauną, kur atsirasite vėlgi gruodžio 25-ąją, šiek tiek po vidurnakčio.

Kelionės pirmyn trukmė – 5 val. 40 min. O štai atgal gruodžio 26-ąją parvyksite rekordiškai sparčiai – per 3 val. 10 min.

Reikės 6 val. 15 min. išskristi į Varšuvą, ten per 45 min. spėti pakeisti lėktuvus ir 9 val. 25 min. jau būsite Vilniuje.

Bloga naujiena – toks greitis kainuoja ir kainuoja labai brangiai. Šis ką tik minėtas trumpiausias Kalėdų pasiskraidymas maršrutu Vilnius-Kaunas-Vilnius atsieitų net 2146 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.