Maisto kuponams premjeras tikisi Europos Komisijos palaiminimo

Premjeras Saulius Skvernelis mano, kad Europos Komisija patvirtintų Vyriausybės siūlomą maisto kuponų idėją, nes ji mažintų atskirtį, remtų šeimas, sveiką mitybą bei smulkų verslą.

Premjeras S.Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras S.Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 9:07 AM

Vyriausybė trečiadienį patvirtino, kad pirmajame maisto kuponų sistemos etape galės dalyvauti tik šeimos, auginančios ikimokyklinio amžiaus vaikus. Dėl šios sistemos Vyriausybė dar turės kreiptis į Europos Komisiją.

„Aš manau, kad, jei bus notifikuota, Europos Komisija, tikrai maisto kuponus gausime, nes tai atitinka Komisijos darbotvarkę, kalbant apie tam tikros atskirties mažinimą, šeimų, sveikos mitybos rėmimą, smulkaus ir vidutinio verslo skatinimą“, – Žinių radijui ketvirtadienį teigė S.Skvernelis.

Premjeras akcentuoja, kad projektas yra pilotinio pobūdžio, nes jis apima tik vieną gyventojų grupę. Anot jo, šis projektas leis patikrinti, kiek paveikūs yra maisto kuponai.

S.Skvernelis taip pat pridūrė nekreipiantis dėmesio į ekonomistų kritiką siūlomai maisto kuponų sistemai.

„Jei žiūrėtume ekonomistų vertinimą, reikėtų nieko nedaryti. Bet kokia idėja visada sulaukia tik to, kad tai yra blogai ir kad to negalima padaryti. Tai yra labai lengva. Nereikia nei minčių, nei idėjų, nei ryžto, tiesiog pasakyti, kad kažkas yra blogai. Mes vadovaujamės ir savo ekspertais, ne vien ekspertais, kurie turi neigiamą nuomonę. Gaila, kad daugelyje gyvenimo sričių vyrauja visiškas neigimas“, – teigė S.Skvernelis.

Vyriausybė trečiadienį pritarė kuponų sistemai. Jei projektas pasiteisins, ateityje kuponai bus dalijami visiems gyventojams – per mėnesį žmogus galės įsigyti tris kuponus, kurie suteiks 20 proc. nuolaidą nuo jo vertės. Tikėtina, kad vieno kupono vertė sieks 10 eurų, o nuolaida – 2 eurai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.