Revizija – Briuselis tikrins, ką nuveikė šalys, gavusios ES rekomendacijas

Briuselyje Europos Komisija pristatys ataskaitas, kaip šalys įgyvendina joms pernai skirtas ES Tarybos rekomendacijas. ES ministrai taip pat tęs diskusijas dėl skaitmeninių paslaugų mokesčio, „InvestEU“ fondo įkūrimo.

Euro grupėje finansų ministrai tęs diskusijas dėl konkrečių veiksmų Ekonominei ir pinigų sąjungai stiprinti.<br> P.Lileikio nuotr. 
Euro grupėje finansų ministrai tęs diskusijas dėl konkrečių veiksmų Ekonominei ir pinigų sąjungai stiprinti.<br> P.Lileikio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-11 10:12

Euro grupės ir Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdžiuose Briuselyje kovo 11-12 d. dalyvaus finansų ministras Vilius Šapoka ir viceministrė Miglė Tuskienė.

Euro grupėje finansų ministrai tęs diskusijas dėl konkrečių veiksmų Ekonominei ir pinigų sąjungai stiprinti – posėdyje bus aptartas biudžetinės priemonės, skirtos didinti konvergenciją ir konkurencingumą euro zonoje, kūrimas.

Taip pat posėdžio metu bus diskutuojama dėl situacijos būsto rinkoje bei aktualių priemonių, tokių kaip makroprudencinė politika, būsto pasiūlos didinimas ir t.t. Posėdyje planuojama aptarti ir Latvijos atnaujintą biudžeto projektą.

ECOFIN posėdyje daugiausia dėmesio bus skiriama besitęsiančioms diskusijoms dėl skaitmeninių paslaugų mokesčio – finansų ministrai sieks politinio sutarimo dėl kompromisinio mokesčio varianto, kuriuo siūloma apmokestinti tik skaitmeninės reklamos talpinimą.

Šio ECOFIN posėdžio metu toliau bus sprendžiami klausimai, susiję su „InvestEU“ fondo įkūrimu ir jo veikimo principu. Finansų ministrai diskutuos dėl fondo Investicijų komiteto sekretoriato įkūrimo vietos ir jo funkcijų. Fondas turėtų skatinti viešąsias ir privačiąsias investicijas Europos Sąjungoje ir taip prisidėtų sprendžiant vis dar didelio investicijų trūkumo Europoje klausimą. Pagrindinis jo tikslas – suteikti finansavimą ekonomikos subjektams, kuriems dėl jų rizikos profilio privatūs finansuotojai ne visada gali arba nori suteikti finansavimą.

ECOFIN posėdyje Europos Komisija pristatys ataskaitas, kaip šalys įgyvendina joms pernai skirtas Tarybos rekomendacijas. Posėdžio metu taip pat bus siekiama bendro požiūrio dėl pasiūlymų akcizų srityje (alkoholinių gėrimų akcizų bei bendros akcizų tvarkos) bei tvirtinamas atnaujintas mokesčių tikslais nebendradarbiaujančių jurisdikcijų turinčių subjektų ES sąrašas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.