Premjeras S. Skvernelis: kainų augimo problemą pavyko šiek tiek išspręsti

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad stabilizuoti kainų augimą yra pavykę, nors nėra padaryta viskas, ko norėta.

Vyriausybė pernai išsikėlė tikslą pažabotiaugančias kainas. Dėl to ministerijoms buvo pavesta atlikti tam tikras užduotis. <br>M.Patašiaus nuotr.
Vyriausybė pernai išsikėlė tikslą pažabotiaugančias kainas. Dėl to ministerijoms buvo pavesta atlikti tam tikras užduotis. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2019, 10:46 AM

„Pasižiūriu tą statistinę lentelę, kuri yra net ne Lietuvoje padaryta, ir palyginama su kaimyninėmis šalimis, ta pačia Latvija, Estija, tai akivaizdu, kad kainų augimas yra stabilizuotas. Kiek tai yra Vyriausybės indėlis, kiek kitų – vertinti jums“, – Seime prieš Vyriausybės praėjusių metų veiklos ataskaitos pristatymą kalbėjo S. Skvernelis.

Vis dėlto, pasak premjero, pasiekta ne viskas, ko norėta šioje srityje.

„Bet bent jau žingsnius darėme, matėme problemą, ir pavyko šiek tiek ją išspręsti“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

ELTA primena, kad Vyriausybė pernai išsikėlė tikslą pažaboti augančias kainas. Dėl to ministerijoms buvo pavesta atlikti tam tikras užduotis.

Vasario gale Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) Vyriausybėje pristatė maisto produktų kainų tendencijas per praėjusių metų spalio – šių metų sausio laikotarpį. Pasak žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio, maisto kainų augimas buvo sustabdytas.

Kaip skelbia ŽŪM, Lietuvoje bendras spalio – gruodžio mėnesių mažmeninių maisto produktų metinis kainų pokytis išliko neženkliai teigiamas (0,2 proc.), bet jis buvo reikšmingai mažesnis nei šalia esančiose rinkose (Latvijoje – 0,6 proc., Lenkijoje – 1,0 proc., Estijoje – 1,9 proc.). Kol kas Lietuvos maisto kainų lygis siekia 80 proc. ES vidurkio.

Rūta Grigolytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.