„Revolut“ neišsižada sumanymo kurti banką Lietuvoje, paaiškino – kodėl

Savaitės pradžioje pasirodžius naujienoms apie „Revolut“ planus siekti elektroninių pinigų licencijos Airijoje, įmonės atstovai ramina: įsipareigojimų kurti banką Lietuvoje šie planai nekeičia, o kelių elektroninių pinigų licencijų turėjimas – įprasta praktika rinkoje.

 Scanpix nuotr. 
 Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2019, 12:43 PM, atnaujinta May 24, 2019, 12:44 PM

Specializuoto banko licenciją bendrovė „Revolut Bank“ gavo praėjusių metų gruodį. Bendrovė tęsia pasiruošimo darbus bankinių paslaugų teikimo pradžiai – įmonėje jau įdarbintas 41 asmuo, iki metų galo planuojama šį skaičių padvigubinti.

Startuoti su bankinių paslaugų teikimu ketinama antroje šių metų pusėje, ir pirmiausiai jos bus teikiamos tik Lietuvos klientams. Be to, artimiausiu metu Vilniuje dirbantys klientų aptarnavimo specialistai pradės pagalbą programėlėje teikti ir lietuvių kalba.

„Kadangi siekiame užtikrinti stabilų mūsų augančio klientų rato aptarnavimą ir apsaugą, ilgalaikėje „Revolut“ grupės veiklos programoje numatyti planai diversifikuoti veiklą Europoje – turėti kelias skirtingas elektroninių pinigų įstaigos licencijas stambioms tarptautinėms kompanijoms, tokioms kaip „Google“ ar „Facebook“, yra įprasta praktika ir šis žingsnis neturi nieko bendro su bendrovės  „Revolut Bank“, – sakė „Revolut Bank“ direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Stankevičius

Anot R.Stankevičiaus, daug klausimų viešojoje erdvėje kyla dėl netradicinės įmonės struktūros ir organizavimo. Pagal bankų sektoriuje nusistovėjusį modelį, pagrindinė kompanija paprastai būna bankas, kuri papildomų paslaugų teikimui steigia antrines įmones.

„Mūsų atveju pagrindinė įmonė yra „Revolut“ – elektroninių pinigų įstaiga, registruota ir reguliuojama Didžiojoje Britanijoje. Ji ir valdo korteles bei mokėjimų operacijas. Ji ir priima sprendimus dėl elektroninių pinigų licencijų diversifikavimo.

Banko licencija buvo gauta siekiant klientams pasiūlyti daugiau produktų ir paslaugų, tokių kaip indėlių priėmimas ir vartojimo paskolų teikimas. Taigi šiuo atveju „Revolut Bank“ yra antrinė įmonė, registruota Lietuvoje“, – apie grupės struktūrą aiškino R.Stankevičius.

„Lietuviškam bankui pradėjus darbus, jo klientai bus aptarnaujami tik per Londone sukurtą „Revolut“ programėlę.

Šiuo metu pilnu pajėgumu ruošiamės pradėti teikti bankines paslaugas – indėlių priėmimą ir vartojimo paskolų teikimą. Kadangi mūsų paslaugų teikimas yra paremtas naujai kuriamomis technologijomis, visas darbas, kurį dabar darome ruošdamiesi pradėti teikti bankines paslaugas, Lietuvoje yra daromas pirmą kartą. Lietuva iki šiol yra viena aktyviausių „Revolut“ rinkų“, – kalbėjo R.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.