Sutuoktiniams pajamų kilmės pagrįsti nepavyko – teks susimokėti keliolika tūkstančių

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad du vienos šeimos nariai į valstybės biudžetą privalės sumokėti beveik 13 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), delspinigių ir baudų. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) neskundžiama nutartimi pripažino, kad gyventojai vertėsi transporto priemonių prekyba, nors šios veiklos buvo neįregistravę, taip pat neoficialių pajamų kilmę nepagrįstai mėgino įrodyti paskolomis grynaisiais pinigais iš giminaičių bei pažįstamų. 

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad du vienos šeimos nariai į valstybės biudžetą privalės sumokėti beveik 13 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), delspinigių ir baudų.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad du vienos šeimos nariai į valstybės biudžetą privalės sumokėti beveik 13 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), delspinigių ir baudų.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2019, 9:54 AM

Galimas neoficialių pajamų šaltinis - neįregistruota veikla prekiaujant naudotais automobiliais.

 

„Kauno AVMI atkreipė dėmesį, kad per tikrintą laikotarpį sutuoktiniai nedeklaravo automobilių pardavimo veiklos pajamų, dažnai automobilius parduodavo pigiau nei įsigydavo, todėl neva iš kitų asmenų pasiskolintomis lėšomis siekė nuslėpti savo neapskaitytas pajamas.

jų vardu tik siekiant mažesnių privalomojo civilinės atsakomybės draudimo išlaidų, inspektorių neįtikino. Akivaizdu, jog veikla turėjo tęstinumą, nes atlygintino pobūdžio transporto pardavimo sandoriai buvo sudaromi nuolatos. Todėl LVAT patvirtino Kauno AVMI sprendimą, kad gyventojų veikla turi verslo požymius, o jos tikslas – siekti ekonominės naudos“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, primindama, kad automobilių prekybos ir remonto bei autodetalių prekybos sektorius šiemet išlieka vienu iš VMI prioritetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.