Socdemai sako nepritariantys valstybės biudžetui: Vyriausybė nesilaiko įsipareigojimų

Opoziciniai socialdemokratai šeštadienį pareiškė nepritariantys dabartiniam Vyriausybės pateiktam kitų metų valstybės biudžeto projektui, nes juo neįgyvendinami valdžios pažadai viešojo sektoriaus darbuotojams.

Lietuvos socialdemokratų partija teigia, kad palaiko mokytojų, dėstytojų ir mokslininkų, ugniagesių, kitų viešojo sektoriaus grupių protestus ar ketinimus streikuoti dėl jų teisėtų reikalavimų nevykdymo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos socialdemokratų partija teigia, kad palaiko mokytojų, dėstytojų ir mokslininkų, ugniagesių, kitų viešojo sektoriaus grupių protestus ar ketinimus streikuoti dėl jų teisėtų reikalavimų nevykdymo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2019, 2:43 PM

Partijos tarybos posėdyje priimtoje rezoliucijoje rašoma, kad socdemai „nepritaria dabar siūlomam 2020 metų biudžeto projektui ir reikalauja įtraukti valstybės prisiimtus įsipareigojimus viešojo sektoriaus darbuotojams ir įgyvendinti 2020 metų nacionalinės kolektyvinės sutarties nuostatas“.

Lietuvos socialdemokratų partija teigia, kad palaiko mokytojų, dėstytojų ir mokslininkų, ugniagesių, kitų viešojo sektoriaus grupių protestus ar ketinimus streikuoti dėl jų teisėtų reikalavimų nevykdymo.

„Vyriausybė (...) nesilaiko savo prisiimtų įsipareigojimų viešojo sektoriaus darbuotojams“, – rašoma rezoliucijoje.

„Nedidinant atlyginimų viešojo sektoriaus darbuotojams ir negerinant jų darbo sąlygų kyla grėsmė švietimo, sveikatos ir socialinės apsaugos, priešgaisrinės apsaugos ir kitų viešųjų institucijų tolesniam efektyviam veikimui ir ateičiai“, – teigiama dokumente.

Seimas valstybės biudžeto svarstymus tęs ateinantį pirmadienį. Projektas bus grąžintas Vyriausybei, turinčiai pateikti parlamentarams atnaujintą dokumentą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.