G. Nausėda į Lietuvą kviečia „Pekao“ banką

Prezidento Gitano Nausėdos Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta sakė, kad Pasaulio ekonomikos forume Davose lenkiškas bankas PKO pristatė planus apsvarstyti galimybę plėstis į Lietuvą. Tarp susidomėjusių Lietuva – ir Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo bankas.

 Šalies vadovas Davose šį klausimą aptarė aptarė su „Pekao“ banko vadovu Mareku Lusztynu.<br> 123rf.nuotr.
 Šalies vadovas Davose šį klausimą aptarė aptarė su „Pekao“ banko vadovu Mareku Lusztynu.<br> 123rf.nuotr.
Šalies vadovas Davose šį klausimą aptarė aptarė su „Pekao“ banko vadovu Mareku Lusztynu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šalies vadovas Davose šį klausimą aptarė aptarė su „Pekao“ banko vadovu Mareku Lusztynu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Malvina Baužytė, ELTA

Jan 23, 2020, 9:47 AM, atnaujinta Jan 23, 2020, 11:01 AM

„Kas įdomiausia, mokestinė aplinka tikrai nėra pirmasis investuotojų klausimas. Jiems svarbiau žmonės – kiek, su kokiu išsilavinimu Lietuvoje suras darbuotojų. Taip pat jiems svarbu infrastruktūra, ypač jei yra gamybinė kompanija – ar yra palankių plotų, vietų jiems įsikurti“, – naujienų agentūrai „Elta“ sakė S.Krėpšta.

„Tam tikri mokestiniai niuansai investuotojams nedaro lemiamo sprendimo. Iš principo mokestinė aplinka Lietuvoje tarp Europos šalių nėra tokia skirtinga, kad būtų labai svarbus faktorius“, – pridūrė jis.

Visgi, prezidento patarėjo teigimu, keliamas geopolitinio saugumo klausimas.

„Tačiau investuotojai tikrai nurimsta, kai pasakome, kaip rimtai žiūrime į savo nacionalinį saugumą, kiek į jį investuojame. Tas investuotojų labai palankiai sutinkama“, – sakė S.Krėpšta.

Anot jo, prezidentas jau susitiko su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banku, kurį domina investicijos į mūsų šalies infrastruktūros projektus ir Lietuvos startuolius.

„Tai – ne pirmas susitikimas su šios institucijos vadovu. Ši organizacija yra valstybės kapitalo organizacija. Ji domisi investicijomis į didelius infrastruktūros projektus. Lietuvos planai šioje srityje tikrai domina šią organizaciją, – tikino jis. -

Taip pat ši institucija domisi investicijomis į startuolius, finansines technologijas. Tikrai sulauksime jų atstovų pavasarį, gegužės mėnesį, įvairiuose renginiuose Lietuvoje, ieškant patrauklių investicijų“, – tęsė prezidento patarėjas.

S.Krėpštos teigimu, prezidentas Gitanas Nausėda Pasaulio ekonomikos forume Šveicarijoje taip pat buvo susitikęs su lenkiško banko PKO vadovu Zbignevu Jagielo, kuris, pasak prezidento patarėjo, buvo nustebintas Lietuvos bankų sektoriaus pelningumu.

Pasak S.Krėpštos, ketvirtadienį G.Nausėda planuoja susitikti su kompanija „HCL technologies“, perėmusią „Barclays“ veiklą Lietuvoje. Susitikimo metu, pasak Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovo, taip pat bus kalbama apie galimybes plėsti veiklą mūsų šalyje.

„Iš ekonominės pusės prezidentas neša žinią pasauliui, kad Lietuva yra skaitmeninė šalis ir jos skaitmeninė ekonomika yra labai pažengusi. Čia turime gerųjų pavyzdžių: Lietuvoje investavusios užsienio kompanijos džiaugiasi Lietuvos darbuotojais, infrastruktūra. Taip pat prezidentas akcentuoja, kad Lietuva turi didelę žaliosios ekonomikos plėtros ambiciją ir artimiausiu metu žada daug investicijų būtent žaliosios ekonomikos srityje“, – sakė S.Krėpšta.

Pasak Prezidentūros atstovo, patarėjai taip pat susitiko su internetinio milžino „Amazon“ antrine bendrove „Amazon Web Services“, su kuria buvo susitarta dėl vizito į Lietuvą vasarį detalesniam susipažinimui su mūsų šalies investicine aplinka. Kalbėta, pasak S.Krėpštos, ir su „Mitsubishi Chemical“ atstovais, kurie žada dalyvauti Lietuvoje vyksiančiuose renginiuose gegužę.

„Vėlgi susitinkame su pačiais aukščiausiais vadovais, dalis jų

Primename, kad prezidentas G.Nausėda antradienį išvyko į Šveicarijos miestą Davosą, kur sausio 21-24 dienomis vyksta Pasaulio ekonomikos forumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.