Po banko atnaujinimo rado sumažėjusį sąskaitos likutį: pasitikrinkite ir jūs

Visada tikslų pinigų likutį savo banko sąskaitoje žinojęs vyriškis vieną dieną nustebo – neplanuotai pasitikrinęs sąskaitą pastebėjo sumažėjusį sąskaitos likutį – bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.

Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>T.Bauro nuotr.
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>T.Bauro nuotr.
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>kiti
Bankas pinigus nuskaičiavo be vyro žinios.<br>kiti
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-03-06 17:44, atnaujinta 2020-03-06 18:01

Vyras pasipiktinęs – jei sąskaitos tąkart nebūtų pasitikrinęs, apie prarastus pinigus galimai net nežinotų. „Kiek žmonių taip nuolat apgauna bankai?“ – svarstė jis.

Tuo metu SEB banko atstovai tikina, kad buvo įsivėlusi klaida, kuri jau ištaisyta, ir banko klientams siūlo rinktis kitą pinigų išgryninimo alternatyvą.

Stebisi biurokratizmu

„Kovo 4-ąją, trečiadienį, iš SEB bankomato išsiėmiau 520 eurų grynųjų. Kortelėje prieš tai turėjau 550 eurų. Pamaniau, pasitikrinsiu likutį – pasižiūriu, ogi jis ne 30 eurų, bet tik 26,16 eurai.

Paskambinau į SEB banką ir jie paaiškino, kad viršijau mėnesio grynųjų pinigų išėmimo limitą. Tai absurdas. Aš žinau, kad tiek pinigų kovo mėnesį negryninau.

Praėjusį penktadienį, vasario 28 d., išsiėmiau 500 eurų. Paaiškėjo, kad vasario 28-osios operaciją jų sistema perkėlė į pirmadienį, o jis – jau kovo 2-oji. Jei nebūčiau pasitikrinęs sąskaitos, tai pinigai būtų sėkmingai nuskaityti. Kiek žmonių nuolat taip apgauna bankai?

Dar įdomiau, kad paskambinus į SEB banką jie pasiūlė rašyti prašymą dėl pinigų grąžinimo. Nieko sau – ką tik pavogė iš manęs beveik 4 eurus ir liepia užsiimti biurokratizmu dėl pinigų grąžinimo.

Normalaus atsiprašymo neišgirdau. Tik pakėlus triukšmą, tą pačią dieną grąžino pinigus. Bet negi aš turiu tokias nesąmones sekti? Ar jau bankais visiškai negalima pasitikėti?“, – retoriškai klausė lrytas.lt skaitytojas.

Siūlo išeitį

Tuo metu SEB banko atstovė spaudai Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė lrytas.lt teigė, kad po IT platformos atnaujinimo kai kuriems klientams mokestis buvo pritaikytas klaidingai.

„Dėl techninės klaidos po naujos banko IT platformos įdiegimo kai kuriems klientams, gryninusiems pinigus vasario pabaigoje, buvo klaidingai pritaikytas grynųjų pinigų paėmimo mokestis, kuris buvo nurašytas kovo mėnesį. Bankas šią klaidą žino ir kuo skubiau šalina – klientams, kuriems buvo neteisingai pritaikyti grynųjų pinigų paėmimo mokesčiai, šį mokestį kompensuojame.

SEB banko klientai išsigryninti pinigų per mėnesį gali nemokamai nuo 100 iki 1000 eurų iš SEB ar bet kurio kito Lietuvos ir užsienio šalies banko bankomato, priklausomai nuo pasirinkto paslaugų plano.

Tarp SEB banko klientų populiariausias planas yra „Sumanu“ ir jo naudotojai gali pasiimti 550 eurų nemokamai per mėnesį. Viršijus mėnesio limitą taikomas įkainis 0,8 proc. (mažiausiai 1 euras) nuo viršytos sumos“, – situaciją apibendrino I.Dauguvietytė-Daskevičienė.

Norintiems pasiimti didesnę nei limitas grynųjų pinigų sumą per mėnesį SEB banko atstovė siūlo eiti ne prie bankomato, o į prekybos centrų kasas.

„Pinigai, išsigryninti ten, į mėnesio limitą neįeina – tai reiškia, kad žmogui nereikia mokėti už tokiu būdu gryninamus pinigus, ir jis nemokamai per mėnesį gali išsigryninti tokią sumą, kokią pageidauja. Vienintelė sąlyga – turi pirkti kortele prekių mažiausiai už 5 eurus ir atsiskaityti SEB banko kortele (vieno pirkimo metu galima išsigryninti iki 100 eurų, pirkimų skaičius neribojamas).

Bankas savo klientams sudaro galimybę nemokamai grynųjų pinigų pasiimti „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Senukai“ ir kitų mažesnių prekybos tinklų kasose – iš viso daugiau nei 1 000 prekybos vietų kasose“, – teigė SEB banko atstovė spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.