Svarbu keliaujantiems – oro linijos pateikia atnaujintą atšauktų skrydžių sąrašą

Atsižvelgdama į Italijos vyriausybės savaitgalį priimtą sprendimą įvesti karantiną didelėje šiaurinės Italijos zonoje žemų kainų skrydžių bendrovė „Ryanair“ dar stipriau karpo kelionių į ir iš šios šalies tvarkaraštį.

Oro linijos pateikia atnaujintus skrydžių tvarkaraščius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Oro linijos pateikia atnaujintus skrydžių tvarkaraščius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Oro linijos pateikia atnaujintus skrydžių tvarkaraščius.<br>T.Bauro nuotr.
Oro linijos pateikia atnaujintus skrydžių tvarkaraščius.<br>T.Bauro nuotr.
Oro linijos pateikia atnaujintus skrydžių tvarkaraščius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Oro linijos pateikia atnaujintus skrydžių tvarkaraščius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Oro linijos pateikia atnaujintus skrydžių tvarkaraščius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Oro linijos pateikia atnaujintus skrydžių tvarkaraščius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 10, 2020, 9:18 AM, atnaujinta Mar 10, 2020, 10:29 AM

Prie tokio avialinijų sprendimo prisidėjo ir tai, jog kai kurios ES valstybės – Slovakija, Čekija, Vengrija, Malta ir Rumunija – su Šiaurės Italija uždraudė susisiekimą lėktuvais.

Karantino priemonės Italijoje įsigalioja kovo 10-ąją, antradienį.

„Ryanair“ tvarkaraštį koreguoja taip:

Nuo kovo 12-osios iki balandžio 8-osios tarptautinius skrydžius iš ir į Bergamo, Milano Malpensos, Venecijos, Parmos, Riminio ir Trevizo oro uostus bendrovė vykdys tik penktadieniais, šeštadieniais, sekmadieniais ir pirmadieniais. Šiomis dienomis visi skrydžiai, kurie į bet kurį iš minėtų oro uostų – pavyzdžiui, iš Londono Stanstedo į Malpensą – turėtų vykti kelis sykius per dieną, bus sumažinti iki vieno karto per dieną.

Nuo pirmųjų kovo 10 dienos valandų iki balandžio 8-osios nutraukiami visi skrydžiai Italijoje iš ir į Bergamo, Milano Malpensos, Parmos ir Trevizo oro uostų.

Keleiviams, kurie šiuo laikotarpiu yra įsigiję bilietus skrydžiui, „Ryanair“ rekomenduoja tikrinti el. paštą – situacijai kasdien keičiantis, juo oro bendrovė informuos apie pokyčius, atšauktus skrydžius, ribojimus, galimybes susigrąžinti pinigus.

Wizz Air“ neskraids į Izraelį

Nuo kovo 12 d. „Wizz Air“ sustabdo skrydžius į Tel Avivą ir Eilatą dėl paskelbto 14 dienų karantino Izraelyje siekiant suvaldyti korona viruso protrūkį, antradienį pranešė bendrovė.

Skrydžiai iš Vilniaus į Tel Avivą ir Eilatą sustabdyti iki kovo 23 d. imtinai.

Visi keleiviai, įsigiję bilietus šia kryptimi, informuojami ir automatiškai jiems siūloma skrydžio alternatyva anksčiausia įmanoma data. Keleiviai, kurie bilietus įsigijo tiesiogiai bendrovės svetainėje arba per aviakompanijos mobiliąja programėlę sulauks el. laiško, kuriame jiems siūlomas nemokamas skrydžio pakeitimas, visiškas pinigų grąžinimas arba 120 proc. sumokėtos sumos sugrąžinimas į jų „Wizz Air“ sąskaitas.

Keleiviai gali rinktis iš aukščiau paminėtų pasirinkimų paspausdami nuorodą el. laiške arba bendrovės savitarnos platformoje.

Oro linijų bendrovė primena, kad gali informuoti tik tuos keleivius, kurie skrydžius užsisakė per bendrovės svetainę arba mobiliąją programėlę. Keleiviai, kurie užsisakė bilietus per kelionių agentūras, įskaitant internetines kelionių agentūras, turėtų susisiekti su įmone, kurioje įsigijo bilietus.

„Air Baltic“ atšaukia dar 370 reisų

Latvijos nacionalinė aviakompanija „Air Baltic“ papildomai sustabdytiems skrydžiams iš Rygos į Milaną ir Veroną atšaukia 370 reisų kovo 29-osios – gegužės 31 dienos laikotarpiu, rašo naujienų agentūra BNS.

Oro vežėja skelbia, jog su keleiviais, užsakiusiais bilietus į atšaukiamus reisus, susisieks individualiai, kad pasiūlytų alternatyvų.

airBaltic“ pranešė, jog keleiviams leis pasikeisti skrydžių bilietų datą nemokamai. Šis pasiūlymas galioja rezervacijoms, atliktoms tarp kovo 10 d. ir kovo 31 dienos. Kelionė data gali būti keičiama į ne vėlesnę nei 2020 m. gruodžio 31 dieną.

Skrydžio laikas turi būti pakeistas iki pirminės išvykimo datos. Jei pradinis bilieto kainos pasiūlymas nebegalioja, reikės sumokėti atitinkamą kainos skirtumą. Rezervacijos kilmė ir atvykimo vieta turi likti ta pati, kaip ir originaliame biliete.

Be to, visoms esamoms rezervacijoms, padarytoms kovo 9 d., su kelionių datomis iki 2020 m. kovo 31 d., „AirBaltic“ taip pat siūlo galimybę nemokamai pakeisti kelionės datą į naują, bet ne vėlesnę nei gruodžio 31 diena.

Praėjusį savaitgalį „Air Baltic“ pranešė, jog vadovaudamasi Latvijos ligų profilaktikos ir kontrolės rekomendacijomis iki balandžio pabaigos stabdo skrydžius į Milaną ir Veroną bei atgal.

Iš Rygos į šiaurinę Italiją taip pat skraidina Airijos aviakompanija „Ryanair“, kuri paskelbė, kad nuo kovo 17-osios sumažins reisų į Bergamą skaičių.

„Ryanair“ taip pat pranešė, jog dėl koronaviruso epidemijos plitimo nuo kovo 10-osios iki balandžio 8-osios stabdo Italijos vidaus maršrutų aptarnavimą bei dar labiau retina išorinius reisus į šiaurinės Italijos oro uostus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.