Nesusipratimas: už paskutinius pensininkės pinigus savanorė pripirko kruopų

Visoje Lietuvoje, vos prasidėjus karantinui, startavo graži pagalbos vienišiems senjorams akcija – „Stiprūs kartu“. Prie šios akcijos prisijungė ir kelios dešimtys kėdainiečių – didžioji dauguma jų yra Kėdainiuose veikiantys samariečiai. Tačiau projekte prisiregistruoti gali absoliučiai bet kuris žmogus, kuris tik nori ištiesti pagalbos ranką. Visgi, panašu, ne visuomet ta pagalbos ranka būna tokia jau gelbėjanti.

Pagelbėti pasisiūliusi jauna moteris, galbūt dėl nesusikalbėjimo, vienai senjorei už visą mėnesio pabaigai likusią jos pensijos dalį pripirko... kruopų – kone už 30 eurų. <br>123rf nuotr. 
Pagelbėti pasisiūliusi jauna moteris, galbūt dėl nesusikalbėjimo, vienai senjorei už visą mėnesio pabaigai likusią jos pensijos dalį pripirko... kruopų – kone už 30 eurų. <br>123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Kuktienė

Mar 28, 2020, 9:20 PM, atnaujinta Mar 28, 2020, 9:21 PM

Pripirko kruopų

„Rinkos aikšę“ pasiekė informacija apie nesusipratimą, įvykusi tarp vienos senjorės ir savarankiškai dirbančios savanorės. Paaiškėjo, kad pagelbėti pasisiūliusi jauna moteris, galbūt dėl nesusikalbėjimo, vienai senjorei už visą mėnesio pabaigai likusią jos pensijos dalį pripirko... kruopų – kone už 30 eurų.

Senjorės teigimu, ji prašiusi savanorės visai ne didžiausio kruopų maišo, o kitokio – normalaus, įprasto maisto ir įvairių produktų.

Dėl kokių priežasčių savanorė galimai nupirko ne tas prekes, kokių buvo prašyta – lieka neaišku.

„Rinkos aikštės“ duomenimis, projekte minėta savarankiška savanorė jau nebedalyvauja.

Problemą išsprendė

Senjorė dėl susidariusios situacijos kreipėsi į linijos „Stiprūs kartu“ koordinatorių, kuris situaciją išspręsti pavedė Kėdainių samariečiams.

Samariečių asociacijos vadovė Sonata Patkauskaitė pasakojo gavusi savanorių platformos koordinatorės skambutį ir padėjo ištaisyti susidariusią padėtį.

„Kaip buvo prieita iki tokios situacijos – aš nežinau. Aš pati tik sulaukiau prašymo padėti išspręsti šią bėdą, tad nuvažiavau pas senjorę, nuraminau ją, paėmiau visą didelį „Iki“ prekybos tinklo maišą kruopų, nuvežiau į parduotuvę ir grąžinau.

Jaunatvės „Iki“ parduotuvės personalas labai gražiai bendravo, produktus priėmė be problemų. Atgautus pinigėlius nuvežiau senjorei.

Maiše buvo ryžių, grikių pilna, dar pora silkės kibirėlių.

Na, normaliai žmogui tiek tų kruopų tikrai nereikia, pusmetį jas buvo galima valgyti... Juk žmogui ir sviesto, ir duonos, ir mėsos reikia“, – svarstė krašto samariečių asociacijos vadovė.

Užtikrina higieną

Savanoriaujant ir tiekiant prekes senjorams į namus, labai svarbi yra asmens ir prekių higiena. Ne paslaptis, kad pražūtingas senjorams virusas kurį laiką neblogai išsilaiko ant medžiaginių, plastikinių pakuočių, todėl svarbu prekes atrinkti ir jas perduoti paisant griežtų higienos reikalavimų.

Kėdainių samariečiai tą užtikrina ir turi visas reikalingas priemones.

„Mes savo organizatorių veiksmus deriname su savivaldybe. Norime, kad veiksmai būtų koordinuoti, neliptume vieni kitiems ant galvų.

Pirkdami prekes senjorams net atsiklausiame, kokios firmos prekes pirkti reikėtų, kad žmogus gautų įprastą prekių krepšelį.

Be to, mes dirbame su apsauginėmis pirštinėmis, su uniforma, prekes dedame į dezinfekuotas dėžutes, nededame prekių ant žemės – kas žino, kas ten vaikščiojo?

Mes turime visas apsaugines priemones, dezinfekcinius skysčius, naudojame juos griežtai nuolatos, kad apsaugotume senjorus“, – pasakojo S. Patkauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.