Mėnesį už nosies vedžioję sukčiai moterį paliko tuščiomis – prarado įspūdingas santaupas

Patiklius klaipėdiečius toliau apgaudinėja sukčiai: tikėdamasi greitai praturtėti 68 metų moteris prarado visas santaupas – net 48 282 eurus.

Programėle „Viber“ su rusakalbe klaipėdiete susisiekęs nepažįstamasis aiškino, kad neverta pinigų laikyti banke.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Programėle „Viber“ su rusakalbe klaipėdiete susisiekęs nepažįstamasis aiškino, kad neverta pinigų laikyti banke.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Programėle „Viber“ su rusakalbe klaipėdiete susisiekęs nepažįstamasis aiškino, kad neverta pinigų laikyti banke.<br>M.Patašiaus nuotr.
Programėle „Viber“ su rusakalbe klaipėdiete susisiekęs nepažįstamasis aiškino, kad neverta pinigų laikyti banke.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2020, 12:32 PM

Tik po ilgoko laiko išvydusi tuščią savo banko sąskaitą pensininkė kreipėsi į policiją.

Paaiškėjo, kad ją sukčiai vedžiojo už nosies beveik mėnesį – nuo birželio 22 iki liepos 17 dienos.

Programėle „Viber“ su rusakalbe klaipėdiete susisiekęs nepažįstamasis, prisistatęs finansų analitiku, aiškino, kad neverta pinigų laikyti banke, kur jie nuvertėja, – ne tik nemokamos palūkanos, bet dar reikia primokėti už pinigų saugojimą.

Daug verčiau juos tinkamai investuoti ir be vargo pakankamai užsidirbti. Po keleto pokalbių su puikiai psichologijos meną išmanančiais „analitikais“ moteris jais patikėjo ir su niekuo iš artimųjų nepasitarusi per kelis kartus iš savosios į nurodytą sąskaitą pervedė visas santaupas – 48 282 eurus.

Iš pradžių ji buvo guodžiama pažadais, kad netrukus į jos sąskaitą ims kapsėti be jokio vargo uždirbtų pinigų sumos, bet kai po kurio laiko su skambinusiuoju nebegalėjo susisiekti, moteris suvokė, kad buvo apgauta, ir kreipėsi į Klaipėdos policiją.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, tačiau atgauti prarastus pinigus klaipėdietei bus nelengva.

Tikėtina, kad su ja bendravo ne Lietuvoje, o kokioje nors užsienio šalyje gyvenantys asmenys, o tarptautiniai tyrimai vyksta lėčiau, jie sudėtingesni. Neretai tokiais atvejais skambinama iš Latvijos, tačiau pasitaiko ir kitų šalių kodų.

Pastaruoju metu ant sukčių kabliuko užkibo ir daugiau uostamiesčio gyventojų. Tiesa, jie neteko gerokai mažesnių sumų. Per savaitę užregistruoti trys tokie atvejai.

Į Baltijos prospekte gyvenančio 60 metų vyro namus pasibeldęs nepažįstamas asmuo pasakė, kad turi patikrinti, ar namuose laikomi pinigai nėra suklastoti.

Jokio asmens pažymėjimo iš atvykėlio nepareikalavęs šeimininkas atnešė 750 eurų. Jis net nespėjo suvokti, kaip atvykėlis dingo su visais pinigais.

Panašiai nutiko ir 86 metų moteriai, gyvenančiai Tiltų gatvėje. Ji neteko 540 eurų.

Dar viena apgautoji – 72 metų klaipėdietė – sulaukė neva savivaldybės darbuotojo skambučio. Jis paaiškino, kad pensijos buvo išmokėtos padirbtais pinigais ir juos reikia patikrinti.

Netrukus į moters butą Kooperacijos gatvėje atėjo policininku prisistatęs asmuo, o kai tik buto šeimininkė atnešė 600 eurų, juos čiupo ir pabėgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.