Neįgaliuosius lydintys asmenys į renginius galės patekti nemokamai

Nuo kitų metų sausio 1 d. neįgaliuosius lydintys asmeniniai asistentai į kultūros įstaigas ir renginius galės patekti nemokamai.

Nuo kitų metų sausio 1 d. neįgaliuosius lydintys asmeniniai asistentai į kultūros įstaigas ir renginius galės patekti nemokamai.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Nuo kitų metų sausio 1 d. neįgaliuosius lydintys asmeniniai asistentai į kultūros įstaigas ir renginius galės patekti nemokamai.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 5:34 PM

Tokią galimybę jiems sudarė Seimas, šių metų birželio 21 d. priėmęs Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo pataisas. Jos įsigalios 2023 m. sausio 1 d. Už šias Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo pataisas vieningai balsavo 121 Seimo narys.

Pagal įsigaliosiančias naujas nuostatas, nuo kitų metų pradžios asmeninis asistentas, lydintis neįgalųjį į kultūros įstaigas (muziejus, galerijas ir kt.), lankytinas vietas, kultūros, pramogų ar sporto renginius, turės teisę įsigyti bilietą su 100 proc. nuolaida.

Šiuo metu neįgalieji, kuriems reikalinga asmeninio asistento pagalba, lankydamiesi muziejuose, teatruose, koncertuose ir kituose kultūros, pramogų ar sporto renginiuose, turi pirkti bilietą ne tik sau, bet ir jį lydinčiam asmeniniam asistentui arba asmeninis asistentas, vykdydamas savo pareigas, turi sumokėti už bilietą iš savo asmeninių lėšų.

Lietuvoje nuo 2021 m. liepos 1 d. pradėta teikti individuali asmeninio asistento pagalba, kuria siekiama užtikrinti žmonių su negalia teisę kartu su visais gyventi savarankiškai ir veikti visose gyvenimo srityse. Jie gali aktyviau dalyvauti kultūros, pramogų, sporto ir kituose renginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.