M. Navickienė toliau nepritaria šeimos mokesčio lengvatai: pasiūlymas nepagrįstas finansavimo šaltiniais

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tikina toliau nepritarianti Prezidentūros siūlomai šeimos mokesčio lengvatai. Pasak jos, toks pasiūlymas yra sunkiai įgyvendinamas, nes tam reikia didelio finansavimo.

M.Navickienė.<br>T.Bauro nuotr.
M.Navickienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Sep 28, 2023, 9:13 AM

„Matėme praėjusioje kadencijoje papildomą neapmokestinamą dydį šeimom, kurį tuomet pati palaikiau, bet buvo pereita prie universalių vaiko pinigų – nebuvo paliktos abi priemonės, viena priemonė buvo pakeista kita“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė M. Navickienė.

„Kiekvienai šiai priemonei yra reikalingas didžiulis finansavimas. Kol neturime pagrįstų finansavimo šaltinių, kol yra nedidelis perskirstymas visoms reikmėms, kurios yra reikalingos Lietuvos gyventojams, tokius pasiūlymus vertinu kaip nepagrįstus papildomais finansavimo šaltiniais“, – akcentavo ji.

Ministrė pabrėžė, kad jeigu yra norima gyventojams dalinti papildomas pajamas, turi būti užtikrintas papildomas mokesčių surinkimas į biudžetą.

„Jeigu norime turėti ką žmonėms dalinti, kaip vieną ar kitą gerbūvio formą, turime kalbėti ir apie tai, kaip surinkti papildomai mokesčių į biudžetą tam, kad galėtume tai daryti“, – sakė politikė.

ELTA primena, kad prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė rugpjūčio pabaigoje teigė, jog šalies vadovas siūlo įvesti šeimos mokesčio lengvatą ir taip mažinti nelygybę bei neapmokestinamą pajamų dydį (NPD) artinti prie minimalios mėnesinės algos (MMA) – kas yra strateginis tikslas.

Tuo tarpu M. Navickienė tvirtino, kad Prezidentūros siūlymas įvesti šeimos mokesčio lengvatą yra diskutuotinas, bet pastaraisiais metais yra nueita kitu – vaiko pinigų keliu ir vienos priemonės keisti kita nebereikėtų. Taip pat, pasak jos, Prezidentūra turėtų nurodyti kiek toks sprendimas kainuotų biudžetui ir koks būtų pajamų šaltinis.

I. Segalovičienė aiškino, kad pajamų šaltinis skirtas Prezidentūros siūlomai šeimos mokesčio lengvatai yra progresyvumo modelis, numatomas mokesčių reformoje.

Prezidentūra Eltai rugsėjo pradžioje tvirtino, kad jeigu būtų pritarta G. Nausėdos siūlymui taikyti papildomą nepamokestinamą pajamų dydį (PNPD) už vaikus, asmens, uždirbančio MMA ir auginančio du vaikus, NPD su MMA susilygintų jau kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.