Stebina, ką lietuviai artimiesiems siunčia prieš Kalėdas: tarp siuntų – ir mišrainės bei tualetinis popierius

Iki Kalėdų liekant vis mažiau laiko, darbo siuntų paslaugų tiekėjams vis daugėja. Prieš didžiąsias metų šventes siuntų srautas Lietuvoje ir į užsienį kasmet išauga beveik penktadaliu. Žadantiems dovanas į kitus miestus siųsti paštu ar prieš tai jas įsigyti internetu patariama suskubti, į užsienį siuntų dar neišsiuntusiems – blogos žinios.

Iki Kalėdų liekant vis mažiau laiko, darbo siuntų paslaugų tiekėjams vis daugėja.<br>„Siuntos autobusais“ nuotr.
Iki Kalėdų liekant vis mažiau laiko, darbo siuntų paslaugų tiekėjams vis daugėja.<br>„Siuntos autobusais“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 5:42 PM

Siuntų vežėjams darbo netrūksta, esą siuntų kiekis jau išaugo 20 proc. „Siuntų autobusais“ Kauno terminalo vadovė sako: tarp įprastai siunčiamų kalėdinių dovanėlių pasitaiko ir kitokių siuntų.

„Buvo didelė pakuotė tualetinio popieriaus. Tikrai keista, kodėl jį reikia siųsti. Iš išskirtinių siuntų paminėčiau ir kalėdines eglutes, mišraines, kisielius, kūčiukus, tortus, šakočius. Tikrai turim labai įvairių siuntų“, – portalui lrytas.lt sakė „Siuntos autobusais“ Kauno terminalo vadovė Indrė Ūsaitė-Šlenderienė.

Ji pridūrė, kad didžiausias siuntų kiekis būna likus vos kelioms dienoms iki švenčių, tačiau autobusais vežamos visos siuntos spėja pasiekti adresatą laiku.

„Trunka tiek, kiek važiuoja autobusas bei kiek užtrunka iškrauti, išrūšiuoti. Dauguma siuntų adresatą pasiekia tą pačią dieną, priklausomai, kur važiuoja, jeigu į Nidą, tai kitą dieną, o jei iš Vilniaus į Kauną, tai tą pačią dieną“, – teigė I.Ūsaitė-Šlenderienė.

Intensyvūs darbai vyksta ir Lietuvos sandėliuose, iš kurių siunčiamos siuntos.

„Pagrindinės problemos: išaugęs krūvis, siuntų kiekis. Orai taip pat mūsų nelepina. Kaip ir kiekvienais metais, turime ganėtinai prastas oro sąlygas šiomis dienomis, bet mes tam ruošiamės“, – komentavo „Venipak“ logisitikos vadovas Karolis Kanapinskas.

Šiemet lietuviai rūpintis kalėdinėmis dovanomis pradėjo likus daugiau nei mėnesiui iki švenčių.

„Paskutinį rekordą fiksavome lapkritį, ir, panašu, kalbant apie išsiųstų siuntų kiekį, naują fiksuosime gruodį,“, – šnekėjo „Venipak“ įgyvendinimo linijos vadovas Mantvydas Kaukėnas.

„Piko laikotarpis jau prasidėjęs lapkričio mėnesį, fiksavome rekordinį mėnesį. Tai, visų pirma, susiję su internetiniais išpardavimais, „Juoduoju penktadieniu“, „Kibernetiniu pirmadieniu“. Per pastarąsias kelias savaites pastebėjome, kad siuntų paštomatuose yra apie dvigubai daugiau nei įprastai“, – sakė „Lietuvos pašto“ atstovas Lukas Zadarackas.

Įprastai internete įsigytas prekes kurjeriai pristato per kelias dienas. Tačiau dėl išaugusio siuntų kiekio žadantiems dovanas pirkti elektroninėse parduotuvėse patariama tą padaryti kuo greičiau.

„Stringa ne tik kurjerių tarnybos, bet ir patys pardavėjai, jiems užtrunka siuntas supakuoti, išsiųsti. Kad nereikėtų prieš šventes jausti įtampos, reikėtų tuo pasirūpinti kuo anksčiau, būtų gerai, šiomis dienomis“, – patarė K.Kanapinskas.

Šventiniu laikotarpiu Lietuvoje populiaru dovanas siųsti į užsienio šalis. Tačiau iki šiol nesuspėjusiems to padaryti – liūdna žinia: šios siuntos kitoje šalyje gyvenančius artimuosius pasieks tik po švenčių.

„Vidutiniškai į Vakarų Europą pašto tinklu siunta keliauja nuo 7 iki 10 darbo dienų. Kalbant apie JAV, Kanadą, Australiją, terminai yra gerokai ilgesni, trunka apie tris savaites“, – teigė L.Zadarackas.

Siuntų paslaugų teikėjai skaičiuoja, kad pastaruoju metu per dieną išsiunčiama daugiau kaip 100 tūkst. siuntų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.