G. Nausėda pasirašė – NPD didės 20 proc.: štai kiek augs pajamos uždirbantiems minimalią algą

Šalies vadovas Gitanas Nausėda pasirašė Seimo priimtas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis kitais metais neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) didėja 20 proc. iki 747 eurų, ketvirtadienį praneša Prezidentūra.

NPD didėja 20 proc. iki 747 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
NPD didėja 20 proc. iki 747 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 4:23 PM, atnaujinta Dec 28, 2023, 4:26 PM

„Jei 2019 metais neapmokestinamųjų pajamų dydžio ir minimalios algos santykis sudarė vos 54 proc., tai 2024 metais neapmokestinamosios pajamos sieks jau 81 proc. nuo minimalios algos. Tai de facto reikšmingas progresas, kuris turi neišsikvėpti ir ateityje“, – išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

Minimalią mėnesinę algą (MMA) uždirbantieji kitais metais dėl MMA ir NPD pokyčių gaus 75,2 eurų didesnes mėnesines pajamas „į rankas“, arba 902,4 eurų per metus.

Prezidentas taip pat pasirašė Socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisas, kuriomis suvienodinamos sąlygos visiems pensininkams nustatyti negalią, o sunkią negalią turintiems – gauti senatvės pensiją.

Pasak Prezidentūros, pokyčius pajus senatvės pensijos amžiaus sukakę, sunkiausią negalią turintys asmenys, kurie yra netekę 70 proc. ir daugiau dalyvumo. Šiai pensininkų grupei bus mokama didesnė senatvės pensija asmeniui su negalia, nepriklausomai kada negalia įgyta – ar iki, ar sulaukus senatvės pensijos amžiaus.

Senatvės pensija asmeniui su negalia, netekusiam 70 proc. ir daugiau dalyvumo, bus apskaičiuojama gaunamą senatvės pensijos dydį padauginant iš daugiklio, kurį įstatymas susieja su atitinkamu netekto dalyvumo lygiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.