Skelbia, kur galima šią savaitę nemokamai atsiimti atliekų rūšiavimo priemones

Nuo 2024 m. sausio 1 d. Vilniuje keitėsi atliekų rūšiavimo tvarka – gyventojai turi rūšiuoti ne tik plastikines, popierines, metalines ar stiklines pakuotes bei antrines žaliavas, bet ir maisto atliekas. Nuo naujų metų žmonės specialius konteinerius ir oranžinius maišelius gali atsiimti seniūnijose arba tam tikromis dienomis prekybos centruose.

Nuo 2024 m. sausio 1 d. Vilniuje keitėsi atliekų rūšiavimo tvarka.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Nuo 2024 m. sausio 1 d. Vilniuje keitėsi atliekų rūšiavimo tvarka.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Nuo 2024 m. sausio 1 d. Vilniuje keitėsi atliekų rūšiavimo tvarka.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo 2024 m. sausio 1 d. Vilniuje keitėsi atliekų rūšiavimo tvarka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 5:05 PM

Po pasirodžiusių Vilniaus miesto savivaldybės raginimų atsiimti maisto atliekoms rūšiuoti skirtas priemones dalyje prekybos centrų nusidriekė eilės. Savivaldybė džiaugiasi tokiu Vilniaus gyventojų aktyvumu ir tikina siekianti užtikrinti, kad miestiečiams maistui rūšiuoti skirtus oranžinius maišelius bei kibirėlį atsiimti būtų patogu.

Pagal nuo šių metų pradžios įsigaliosiančią tvarką maisto atliekas sostinės gyventojai yra kviečiami kaupti oranžinės spalvos vienkartiniuose maišeliuose, kuriuos tvirtai užrišus reikia išmesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius.

Šios atliekos Vilniaus MBA (mechaninio biologinio apdorojimo įrenginiuose) yra atskiriamos nuo kitų ir paverčiamos kompostu, o maišeliai perdirbami.

Gyventojų patogumui talpyklos atliekoms ir oranžiniai maišeliai dalinami didžiuosiuose prekybos centruose, Vilniaus m. savivaldybėje, sostinės seniūnijose bei Vilniaus didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.