Reklaminė bet nereklamuojama istorija 2. Gražiai supakuoti siaubai

Žmonos vieta virtuvėje, nes moteris iš prigimties kvaila! Jei tėvas muša vaiką, nes išgėrė neskanios kavos, – tai normalu! Geriausiai dukrą užmigdys revolveris, o juodaodžiai juodi, nes nesiprausia. Visa tai mūsų tėvų ir senelių bendraamžiai pasaulyje galėjo sužinoti iš reklamų. Kai kuriuos tai užgrūdino ir jie nebetiki niekuo, ką sako spalvoti paveikslėliai bei rėksmingi pristatymai. Pažiūrėkime, kas ir kaip kažkada reklamuota, – gal kitų praeity teigtos kvailystės padės kritiškiau vertinti dabartinius savo įsitikinimus?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 12, 2012, 11:45 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:42 AM

Juk kai naiviai klysdamas galvoji, kad kažkur kitur žolė žalesnė, bent jau gali nuvykti ir įsitikinti, o kai manai, kad žolė buvo žalesnė kažkada seniau, lieka tik skaičiuoti pernykščius lapus. O ir kada „kažkada“? Kai blogųjų skiepų neiškankinti mažyliai krūvomis mirdavo nuo poliomielito ir kokliušo? Kai genetiškai modifikuotų produktų ar cheminių trąšų neregėję valstiečiai nederliaus metais laukus patręšdavo iš bado mirusiais artimaisiais? Kai vyrai visada žinojo, o moterys visada neišmanė? Kai nekęsti kito tik dėl to, kad jis kitoks, buvo norma?..

Na, gerai, kai kam tai norma ir pas mus. Ir pas mus kai kas siekia, kad viešai prisipažinti mušant vaikus būtų saugiau, negu deklaruoti jiems meilę. Juo labiau – gal pamatę, kad kažkur tai buvo ir išnyko, suprasime, jog su tokiu požiūriu viso labo esame dinozaurai, o jų išnykimas neišvengiamas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.