Lietuvoje vėsu, o bilietų į šiltus kraštus nebeliko

Kai lietinga ar apniukusi vasara griauna planus atostogauti gimtinėje, nelieka nieko kito, kaip vykti ten, kur iki soties galima mėgautis saulės voniomis ir šiltu jūros vandeniu. Dėl vėsių orų gerokai išaugusią kelionių į šiltus kraštus paklausą pastebėjo ir keliones organizuojančios įmonės. Pasak kelionių agentūros „Top Travel“ vadovo Arūno Navicko, saulės ir šilumos išsiilgę lietuviai masiškai perka keliones, tad artimiausiu metu įsigyti bilietų bus sudėtinga.

Neapsikentę lietingos ir vėsios vasaros lietuviai traukia ten, kur šilta ir malonu.<br>G. Šiuparys
Neapsikentę lietingos ir vėsios vasaros lietuviai traukia ten, kur šilta ir malonu.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 22, 2012, 12:30 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:10 PM

A. Navicko pastebėjimu, jei orai Lietuvoje bent šiek tiek vėsesni, poilsinių kelionių paklausa padidėja penktadaliu. Šiuo metu kelialapių į populiariausias šalis įsigyti beveik nebeįmanoma, nebent už paskutines vietas negaila pakloti nemenką sumą pinigų.

Anot turizmo agentūros vadovo, net ir kelionės pigių oro linijų lėktuvais pastaruoju metu tapo brangesnės. „Pigių oro linijų bilietai į kurortinę Europos šalį kainuos nuo 500 Lt ir nebūtinai patogiausiu metu“, - susidariusią situaciją komentavo A. Navickas.

Atranda naujas šalis

Populiariausi kurortai šiemet užleidžia vietą naujai atrastai Bulgarijai, šią šalį lietuvių poilsiautojai ypač pamėgo. Didelio susidomėjimo Bulgarija sulaukė dėl kelionių organizatorių teikiamos gausios informacijos bei naujų skrydžių atsiradimo.

Pasak Arūno, yra dvi priežastys, kodėl lietuviai atostogauti vyksta į Bulgariją: „Skrydis trunka vos 2 valandas, o pragyvenimas yra gerokai pigesnis nei kitose Europos šalyse.“

Didesnio lietuvių dėmesio sulaukia ir kurortinės salos - Malta bei Maljorka.

Kaip teigė A. Navickas, turistus galima skirstyti į poilsiautojus ir pažintinius keliautojus, tačiau gudresni keliones planuoja taip, kad pusę laiko galėtų gulėti paplūdimiuose mėgaudamiesi saulės voniomis, o likusį kelionės laiką praleistų turistaudami ir pažindami svetimą kraštą. „Žmonės teiraujasi, kur toje šalyje dar galima nuvykti, ką pamatyti, kur išsinuomoti automobilį“, - sakė Arūnas.

Taupo pinigus ir laiką

Laikas, kurį užsienyje praleidžia lietuvių poilsiautojai, išlieka toks, kaip ir kiekvienais metais – nuo 7 iki 10 dienų, tačiau pastebima, kad šiemet poilsiautojai renkasi ir trumpesnes atostogas. A. Navicko nuomone, pastaruoju metu tapo populiaru vykti į dvi trumpesnes keliones, o ne rinktis vieną ilgą. „Žmonės nori aplankyti kuo daugiau šalių, o pasirinkę trumpesnę kelionę į vieną šalį ir pinigų sutaupo“, - pasakojo Arūnas.

Kaip ir kiekvienais metais, kelionės išlaidos daugiausia priklauso nuo lėktuvų bilietų ir viešbučių kainų, tačiau iššluoti kelialapiai kalba patys už save - kelionių kainos nesikandžioja.

Anot Arūno, šiais metais pastebima itin pasidėjusi pasiūla ir paklausa kelionėms autobusu. „Reisų organizuojama labai daug ir visi jie būna užpildomi“, - sakė A. Navickas. Kelionė autobusu kainuoja maždaug tiek pat, kiek skrydis pigių oro linijų lėktuvu, tad tarpusavyje konkuruodamos vežėjų kompanijos vien šiemet maršrutų ir krypčių pasiūlą padidino 40 procentų.

 „Lietuviai, planuodami kelionę, visų pirma, galvoja apie kainą ir tik po to - ką toje kelionėje pamatys, tad nenorėdami pirkti brangesnių lėktuvo bilietų jie vis dažniau renkasi keliauti autobusais“, - aiškino Arūnas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.