Po studijų Lietuvoje - sėkmė abiejose Atlanto pusėse

Restoranų verslas Rusijoje, interneto projektas Lietuvoje ir svajonių darbo vieta tarptautinėje konsultacijų bendrovėje „McKinsey“.  Pirmą verslą bandęs pradėti būdamas vos dvylikos, dabar Sergejus Loiteris dirba trijose šalyse ir dar bando suspėti į paskaitas Harvarde.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Vosyliūtė

Jul 24, 2012, 9:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:23 PM

Vadybą ir verslo administravimą ISM universitete studijavęs vyras net ir išbučiuotas sėkmės nepamiršta tėvynės. Populiariausios auklių paieškos svetainės mūsų šalyje įkūrėjas toliau kuria su Lietuva susijusius verslo planus.

„Žmona atkreipė dėmesį, kad kiekvieną kartą lėktuvui leidžiantis virš Vilniaus, aš pradedu šypsotis ir mano nuotaika pagerėja“, – apie šiltus jausmus Lietuvai sako S. Loiteris. Jis neatmeta galimybės, kad ateityje gyvenimą kurs mūsų šalyje.  

Svogūnai pinigais nesužaliavo

Sėkmės istorijos gali prasidėti nuo pačių netikėčiausių dalykų. Pirmąją verslo idėją S. Loiteris bandė įgyvendinti būdamas dvylikos. Guvus berniukas ant palangės augino svogūnus ir nekantravo, kol šie sužaliuos, kad galėtų juos parduoti.

Vaikiškas verslas žlugo nespėjęs įgauti pagreičio – jį nugalėjo pigiau svogūnais prekiaujančių moterėlių konkurencija. Vėliau kartu su draugais Sergejus plovė automobilius, uždarbiavo mokydamas tiksliųjų mokslų, bandė importuoti statybines medžiagas.

S. Loiteris prisimena, kad pirmojo verslo nesėkmė gyvenime jam davė rimtą verslo pamoką - kaina yra svarbus konkurencinis pranašumas.

Pradžia ir verslas Lietuvoje

Atidaryti auklių paieškos portalą Lietuvoje S. Loiteriui patarė sesuo. „Ji pasiūlė idėją, kai bandė padėti draugei surasti auklę ir nerado paprasto ir nebrangaus sprendimo“, – dabar Lietuvoje populiariausio auklių paieškos portalo auklytes.lt pradžią prisimena verslininkas.

Nors mūsų šalies rinka verslininkui atrodo maža, tačiau jau greit S. Loiteris pristatys dar vieną lietuvišką interneto svetainę. Ji bus skirta slaugių paieškai ir atrankai.

Kitus su Lietuva susijusius verslo planus vyras kol kas nutyli: „Bręsta keli projektai tarp Lietuvos, Anglijos ir Rusijos. Apie juos galėsiu pakalbėti vėliau.“

Svajonių kompanija

Vyras galėtų pasigirti ir svaiginančia sėkme vienoje iš prestižiškiausių pasaulyje konsultacijų kompanijų - „McKinsey“. Norintys joje atlikti praktiką turi įveikti daugybę atrankos etapų, vien puikių rezultatų universitete nepakanka.

Atsižvelgiama ir į pasiekimus kitose srityse. Vėliau reikia išlaikyti logikos testą ir pereiti kelis interviu etapus. Todėl progą pasėdėti svajonių darbo kėdėje gauna vos vienas procentas visų gyvenimo aprašymus atsiuntusių studentų.

Tačiau net tuomet, kai patenkama tarp laimingųjų, atsipūsti negalima. „Patekę į kompaniją darbuotojai nuolat vertinami ir tie, kurie kompanijos netenkina, turi palikti įmonę“, – pasakoja S. Loiteris.

Visus atrankos etapus sėkmingai įveikęs ir vėliau dirbti kompanijoje pasilikęs buvęs Lietuvos universiteto studentas jokiais ypatingais sėkmės receptais ir patarimais, kaip gauti tokį darbą, pasidalyti negali. Jis mano, kad karjeros sėkmę lemia noras ir galimybės daug bei sąžiningai dirbti.

Laisvalaikis – žuvys ir knygos

Tarp JAV, Rusijos ir Lietuvos besiblaškantis S. Loiteris laisvalaikį stengiasi praleisti su šeima. „Kartu keliaujame, ką nors veikiame savaitgaliais. Per atostogas dažniausiai aplankome mano tėvus Vilniuje ir žmonos tėvus Rusijoje“, – sako restoranų verslą žmonos gimtinėje turintis S. Loiteris.

Kai randa laisvą minutę, vyras mėgsta žvejoti ir skaityti knygas. Žvejoja verslininkas Volgograde ir labiausiai džiaugiasi pagavęs didelę žuvį.

Knygas skaito įvairias - savu laiku žavėjo Michailas Bulgakovas, Fiodoras Dostojevskis, Ernestas Hemingway. Tačiau vienos knygos, kurią galėtų vadinti savo „biblija“, vyras dar neatrado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.