Prancūzijos milijonieriai ketina sprukti

Prancūzijos valdžios pastangos apmokestinti turtuolius gali nueiti šuniui ant uodegos – milijonieriai jau dairosi į kitas valstybes.

F. Hollande’as nusitaikė į turtuolius.<br>"Reuters"
F. Hollande’as nusitaikė į turtuolius.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

„Ftd.de”, "Lietuvos ryto" inf.

Jul 24, 2012, 9:39 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:03 PM

Francois Hollande’as dar prezidento rinkimų kompanijos metu rėžė kalbas apie tunkančius bankininkus ir kitus turtuolius, kurie turėtų daugiau pinigų atseikėti į šalies biudžetą.

Jam tapus šalies vadovu kalbos netrukus gali virsti darbais. Jau rimtai svarstoma, jog Prancūzijos milijonieriams pajamų mokesčio kartelė gali būti pakelta net iki 75 proc., jei tai neprieštaraus privačią nuosavybę ginančioms konstitucijos nuostatoms.

Savaime suprantama, jog Prancūzijos verslo magnatams ar turtingiems paveldėtojams tai nepatinka. Kas lieka? Palikti šalį.

„Jie jaučiasi persekiojami. Mano klientai nuolat skundžiasi, kad ši valstybė jų nemėgsta”, – aiškino Paryžiaus finansų teisės ekspertas Jerrome’as Barre.

Prabangos prekių pardavėjai jau trina rankomis – prancūzai milijonieriai vis dažniau skuba investuoti savo lėšas į daiktus, kurie turi išliekamosios vertės.

Antai per „Sotheby’s” aukcionų sistemą vien nuo balandžio iki birželio Prancūzijos klientai įsigijo daugiau nei 100 prašmatnių automobilių, kurių bendroji vertė viršijo 170 mln. eurų.

Neseniai atlikta profesionalių bankininkų apklausa parodė, jog kas trečias jų svarsto galimybę persikelti į kitą šalį.

Dažniausiai minima Šveicarija, po jos – Didžioji Britanija, Liuksemburgas, Honkongas, Vokietija ir Singapūras.

Ne veltui gerokai anksčiau, nugirdęs apie F. Hollande’o ketinimus pakelti mokesčių kartelę, Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas sveikino tokią iniciatyvą: „Jeigu Paryžius padidins mokesčius iki 75 proc., mes ištiesime raudonąjį kilimą ir pasveikinsime atvykusius Prancūzijos verslininkus, kad jie mokėtų mums.”

Prancūzai kirto atgal. „Nežinau, kaip įmanoma nutiesti raudonąjį kilimą per Lamanšą. Juk jis sušlaps”, – pareiškė šios šalies darbo ministras Michelis Sapinas.

Tiesa, iš apklausoje dalyvavusių bankininkų tik 9 procentai pripažino svarstantys emigruoti dėl didesnių mokesčių.

Panašiai aiškina ir sprukti nusiteikę vidutinio lygio verslininkai. Anot jų, mokesčių našta dar būtų pakeliama, tačiau dabartinė valdžia paprasčiausiai skatina nepakantumą turtingesniems žmonėms, nors pati nesugeba suvaldyti savo išlaidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.