R. Žylius: „Jeigu norime daugiau darbo vietų, turime skatinti verslą“

Vyriausybei svarbu yra ne kurti naujas darbo vietas, o skatinti steigti naujus verslus, sako ūkio

Vyriausybei svarbu yra ne kurti naujas darbo vietas, o skatinti steigti naujus verslus, sako ūkio ministras R. Žylius.<br>R. Danisevičius
Vyriausybei svarbu yra ne kurti naujas darbo vietas, o skatinti steigti naujus verslus, sako ūkio ministras R. Žylius.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 26, 2012, 12:06 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:22 PM

„Kai kalbame apie darbo vietas, iš tikrųjų turime kalbėti apie verslą, nes Vyriausybė nesteigia darbo vietų. Mes nenorime sukurti daugiau mokytojų etatų, daugiau išleisti viešajame sektoriuje ar kad „Lietuvos geležinkeliai“ priimtų dar 20 tūkst. darbuotojų.

Mes norime, kad būtų įsisteigta daugiau verslų, o verslų 2011 metais įsisteigta rekordiškai daug. Norime, kad verslai, pamatę, jog jiems jau trūksta darbuotojų, resursų, juos kuo greičiau priimtų“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ kalbėjo R. Žylius.

Ministras taip pat pabrėžė užsienio investicijų reikšmę kuriant naujas darbo vietas.

„Turime užtikrinti, kad Lietuvos verslas su visokiomis darbo vietomis galėtų įsikurti, augti, kad darbo vietų būtų visokių. Darbuotoją labiausiai apsaugo darbo vietų pasiūla, mums reikia dėti visas pastangas, kad darbo vietų Lietuvoje būtų visokių - ir labai gerų, ir labai aukštos, ir žemos kvalifikacijos ir kad darbdaviai konkuruotų dėl darbuotojų“, - sakė ūkio ministras R. Žylius.

Lietuvos darbo biržos duomenų registre liepos 19 d. buvo 209,7 tūkst. bedarbių - 10,41 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

Darbo rinkoje ir toliau išlieka paklausiausi pardavėjai, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojai, virėjai, dažytojai ir pardavimo vadybininkai.

Mažiausiai darbingo amžiaus gyventojų registruota bedarbiais Klaipėdoje - 8,49 proc., Vilniuje - 9,66 proc. ir Kaune - 9,82 proc., daugiausia - Alytuje - 13,15 proc. ir Utenoje - 13,04 proc. Nuo mėnesio pradžios registruotas nedarbas labiausiai mažėjo Alytuje ir Klaipėdoje - atitinkamai 0,08 proc. ir 0,04 proc. punkto.

Nedarbo socialinio draudimo išmokos buvo mokamos 33,2 tūkst. (arba 15,8 proc.) registruotų bedarbių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.