ECB vadovas kaltinamas interesų konfliktu

Europos Sąjungos (ES) vidaus kontrolės komisija pradėjo tyrimą dėl Europos centrinio banko (ECB) vadovo Mario Draghis, nes sulaukė skundo dėl galimo interesų konflikto, pirmadienį informavo ES atstovė spaudai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2012, 6:11 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:59 PM

Europos analizės institutas „Corporate Europe Observatory“ (CEO) birželį apkaltino M. Draghi stokojant nepriklausomybės, nes jis yra tarptautinio viešojo ir privataus sektoriaus finansinių lyderių forumo Didžiojo trisdešimtuko (G30) narys.

„Mes gavome skundą ir nusiuntėme laišką ECB. Bankas turi atsakyti iki lapkričio pabaigos“, - informavo ombudsmeno Nikiforos Diamandouros atstovė spaudai.

ECB atstovė spaudai sakė, kad bankas šį laišką gavo ir per nustatytą laikotarpį į jį atsakys. Ji paneigė kaltinimus interesų konfliktu.

CEO tikina, kad M. Draghi narystė G30 prieštarauja banko etikos taisyklėms.

G30 pirmininkas yra buvęs ECB prezidentas Jean Claude Trichet. Grupė jungia įtakingus finansinių institucijų vadovus ir akademikus. Jai priklauso ir buvęs JAV federalinio atsargų banko vadovas Paul Volcker bei Didžiosios Britanijos centrinio banko vadovas Mervyn King.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.