Dėl išlaidų personalui BMW neišlaikė rekordinio pelno

Nepaisant rekordinių pardavimų ir įplaukų, Vokietijos automobilių koncerno BMW pelnas per antrąjį metų ketvirtį smuko, informuoja BBC.

Praėjusiais metais BMW džiaugėsi rekordiniu pelnu.<br>AP.
Praėjusiais metais BMW džiaugėsi rekordiniu pelnu.<br>AP.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2012, 2:17 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:29 PM

Grynasis pelnas siekė 1,28 mlrd. eurų ir buvo 28 proc. mažesnis nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Įplaukos išaugo 7 proc. iki 19,2 mlrd. eurų.

Kompanijos atstovai informavo, kad pelnas smuko dėl padidėjusių išlaidų personalui, tyrimams ir plėtrai bei aršios konkurencijos.

Praėjusiais metais BMW džiaugėsi rekordiniu pelnu.

„BMW grupės rezultatai ir vėl buvo nepaprastai geri. Mūsų pardavimai ir įplaukos buvo rekordiniai, o pelnas - antras pagal didumą veiklos pelnas kompanijos istorijoje“, - sakė koncerno vadovas Norbertas Reithoferis.

Automobilių pardavimai per ketvirtį išaugo 5,4 proc., iki 475 tūkst. 11 automobilių. Pirmą kartą per kompanijos istoriją per pirmąjį pusmetį parduota daugiau nei 900 tūkst. automobilių.

Pardavimai Europoje per pirmuosius šešis metų mėnesius išliko beveik nepakitę, tačiau pardavimai JAV išaugo 10 proc., o Azijoje - 25 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.