Judrioje Helsinkio aikštėje – asketiška tylos koplyčia

Tylos ir ramybės oazė prekybos centrų pašonėje. Vienoje judriausių Suomijos sostinės Helsinkio vietų - Narrinka aikštėje, kurią supa prekybos ir verslo centrai „Forum“, akį traukia medžiu kvepiantis milžiniško dubens formos statinys. Jos paskirtis kiek netikėta – tai Kamppi tylos koplyčia – ramybės susikaupimo vieta gyvenantiems miesto ritmu.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Aug 3, 2012, 11:02 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:48 PM

Joje nevyksta mišios ir kitos bažnytinės ceremonijos, tačiau viduje tvyro ramybė, tarsi būtum kažkur toli nuo didmiesčio šurmulio.

Architekto Mikko Summaneno ir grupės „K2S Architects“ suprojektuotas pastatas minimalistinis, tačiau prijaukintas medžiu. Indo formos koplyčios viduje nėra pertvarų, o altorius tik simboliškas. Masyvaus medžio klauptus ant betoninių grindų apšviečia iš viršaus sklindanti netiesioginė saulės šviesa.

Ši asketiška ir kartu estetiška šventovė tapo vienu šiemet Pasaulio dizaino sostine tapusio Helsinkio akentuųir jau pelnė ne vieną apdovanojimą už architektūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.