Sklypai prestižinėse vietose - tik turtuoliams?

Lietuvoje ne tik įvestas vadinamasis prabangos

Lietuvoje ne tik įvestas vadinamasis prabangos mokestis už šeimai priklausantį nekilnojamąjį turtą, kurio vertė viršija milijoną litų, bet ir gerokai padidintas žemės mokestis.<br>P. Lileikis
Lietuvoje ne tik įvestas vadinamasis prabangos mokestis už šeimai priklausantį nekilnojamąjį turtą, kurio vertė viršija milijoną litų, bet ir gerokai padidintas žemės mokestis.<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-08-06 15:07, atnaujinta 2018-03-17 13:40

Nuo kitų metų jis bus skaičiuojamas pagal šio turto rinkos vertę, taigi, žemės sklypo, ant kurio stovi gyvenamasis namas, kaina gali pakilti iki 10 ir daugiau kartų.

Dėl vadinamojo prabangos mokesčio už šeimai priklausantį nekilnojamąjį turtą, kurio bendra vertė viršija 1 mln. litų, ne viena šeima jau šiais metais turės labiau patuštinti kišenes, o valstybė planuoja per metus papildomai surinkti apie 17 mln. litų.

Už turimą ar turėtą turtą 2012 metais pagal 2011-ųjų sausio 1 dienos vertę mokestį reikia sumokėti iki gruodžio 15 dienos.

Tačiau mokestį tektų mokėti ne tik turtuoliams, bet ir mažai pajamų gaunančiam žmogui, jeigu jis paveldėtų turto, verto daugiau kaip milijoną litų, nes išimčių įstatymas nenumato.

Pasak Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojos Vilmos Vildžiūnaitės, laiku nesumokėjus nekilnojamojo turto mokesčio, kaip ir kitų mokesčių, pradedami skaičiuoti delspinigiai.

Dar didesnį galvos skausmą gyventojams turėtų kelti nuo kitų metų kelis kartus didinamas žemės mokestis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.