Medžiais užvertusi kelius ir nuplėšusi stogus vėtra miestui kainuos 60 tūkst. Lt

Pirmadienio vakarą Klaipėdos mieste praūžęs škvalas antrą kartą per dvi savaites miestui ir miestiečiams pridarė didelių nuostolių. Preliminariais duomenimis audra padarė žalos už maždaug 60 tūkst. Lt.

Nuostolius vis dar skaičiuojančių administracijos specialistų teigimu, labiausiai nukentėjo centrinė uostamiesčio dalis ir senamiestis, kurie dėl lietaus nuotekų tinklų avarijų patvino.<br>R. Arbušauskas.
Nuostolius vis dar skaičiuojančių administracijos specialistų teigimu, labiausiai nukentėjo centrinė uostamiesčio dalis ir senamiestis, kurie dėl lietaus nuotekų tinklų avarijų patvino.<br>R. Arbušauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2012, 6:40 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:47 PM

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus specialistai vis dar renka duomenis apie audros padarytą žalą. Pirminiais skaičiavimais, uraganinis vėjas išvertė 120 medžių, du apšvietimo stulpus. Dėl didelės liūties įvyko kelios lietaus nuotekų tinklų avarijos.

Nuostolius vis dar skaičiuojančių administracijos specialistų teigimu, labiausiai nukentėjo centrinė uostamiesčio dalis ir senamiestis, kurie dėl lietaus nuotekų tinklų avarijų patvino.

Stichija stipriai nuniokojo ir Girulių paplūdimį - nukentėjo Šlaito gatvėje įsikūręs Girulių kempingas. Čia vėtros nulaužtas medis virto ant palapinės ir prispaudė ten buvusius žmones. Dviem poilsiautojams dėl patirtų sužalojimų iškviesta greitoji medicininė pagalba, jie išvežti į gydymo įstaigą.

Liepos 29 dieną praūžusi audra Klaipėdos miesto savivaldybei žalos padarė už 20 tūkst. litų, rugpjūčio 6-osios audros padaryti nuostoliai gali būti tris kartus didesni.

Sugedo įranga ir maistas

Paplūdimyje kavines turintys verslininkai griebiasi už galvos – jų turtas naikinamas tiesiog akyse. Nespėję atsigauti po prieš savaitę prasiautusio škvalo, jie ir vėl skaičiuoja nuostolius. „Buvo baisu“, - prisiminęs vakar siautėjusį škvalą ištarė dviejų kavinių Melnragės paplūdimyje savininkas Romualdas Petrošius. Jis čia dirba jau dvyliktą vasarą, tačiau tokią audrą regėjo tik trečiąkart, o vien per pastarąsias dvi savaites ji smogė dukart. „Aną kartą panikos buvo dar daugiau. Žmonės sustoję kavinėje ir verkė, ir meldėsi. Svarbiausia, kad nenukentėjo nei darbuotojai, nei lankytojai, visa kita sutvarkoma“, - guodėsi klaipėdietis.

Tvankų pirmadienio vakarą po 19 val. paplūdimyje dar buvo nemažai poilsiautojų. Tarsi iš niekur kilęs smarkus vėjas ir griaustinis sukėlė tikrą paniką. Žmonės puolė ieškoti užuovėjos netoliese stovinčioje lauko kavinėje. Tačiau apimti siaubo stebėjo, kaip vis labiau siautėjanti vėtra plėšė kavinės stogą, mėtė baldus, indus. „Likome be stogų, prekės vandenyje sumirkusios, kasos aparatai sudegę, šaldikliai ir juose buvę ledai ištirpo. Pirmojoje Melnragėje ir dabar dar neturime elektros, kvietėme elektrikus, tačiau jie pas mus labai neskuba“, - skundėsi verslininkas.

Laikini kavinės statiniai nėra draudžiami, tad vėtros padarytus nuostolius teks dengti iš savo kišenės. Kokie jie šįkart, verslininkas dar negalėjo įvardyti, tačiau teigė, kad žalą skaičiuoja ne šimtais, bet tūkstančiais. Sugedo keturi šaldikliai, kurių kiekvienas kainuoja apie tūkstantį litų, atitirpę maisto produktai, sugedę kasos aparatai, elektros įrenginiai. „Bandysime dar atsigauti šią vasarą, reikia suremontuoti viską, stogą dengti, nors dirbti tokiu oru irgi baisoka“, - nerimavo R. Petrošius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.