Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai restorane „Čili kaimas“ apsilankė gavę kliento skundą. Šis pasitvirtino – tikrintojai savo akimis išvydo salėje ir bare bėginėjančius tarakonus. Rasta ir daugiau pažeidimų, tad pritaikyta griežčiausia drausminė priemonė – laikinai sustabdyta restorano veikla. Atlikus patalpų dezinfekciją ir įvykdžius inspektorių nurodymus, nuo trečiadienio įmonei leista vėl aptarnauti klientus, tačiau ši viešojo maitinimo įstaiga jau įrašyta į vidutinės rizikos įmonių sąrašą. Tai reiškia, kad restoranas bus tikrinamas dažniau, o rasti pažeidimai vertinami griežčiau.
„Veiklos sustabdymas yra kraštutinė priemonė, kurią taikome, kai iškyla pavojus gaminamo maisto saugumui“, - teigė tarnybos valstybinė veterinarijos inspektorė Jūratė Mačiulienė. Šiemet šią priemonę teko taikyti jau 23 kartus, kai pernai per visus metus dėl rastų pažeidimų sustabdyta 15 įmonių veikla.
J. Mačiulienė apgailestavo, kad sunkmečiu atsisakiusios dalies darbuotojų, viešojo maitinimo įstaigos ne visada sugeba užtikrinti gaminamo maisto kokybę ir saugumą. Į darbą priimami menkos profesinės kvalifikacijos žmonės, neturintys reikiamų higienos įgūdžių.
Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis portalui tvirtino, jog imtasi papildomų kontrolės priemonių, kad panašūs atvejai ateityje nepasikartotų, tačiau kokių konkrečiai, neįvardijo. „Faktą dėl trumpalaikio restorano „Čili kaimas“ uždarymo vertiname neigiamai. Sutartyse su paslaugų teikėjais yra numatyta, kad maitinimo paslaugas teikiančios bendrovės turi užtikrinti sanitarinių normų laikymąsi, yra nustatyti konkretūs reikalavimai“, - sakė O. Zibalis.
Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai žada patikrinti ir gretimas kavines, tačiau visų čia veikiančių restoranų ir barų apžiūrėti kol kas neketinama. Pastarąjį kartą bendras patikrinimas atliktas pernai lapkritį. Šių metų spalį inspektoriai numatę patikrinti, kaip higienos ir maisto saugos reikalavimų laikomasi „Akropolio“ „Maksimoje“ veikiančiuose kulinarijos ir konditerijos cechuose.