IKEA prekės ženklas parduotas už 75 mlrd. Švedijos kronų

Švedijos kompanijos IKEA prekės ženklas, vienas garsiausių pasaulyje, parduotas už 75 mlrd. Švedijos kronų, arba 11,2 mlrd. JAV dolerių, praneša leidinys „Local.se“. Naujuoju prekės ženklo savininku vėl tapo paties koncerno padalinys - šįkart olandų „Inter Ikea Systems“. Anksčiau prekės ženklo savininkas buvo Lichtenšteine užregistruotas fondas „Interogo Foundation“.

Švedijos kompanijos IKEA prekės ženklas, vienas garsiausių pasaulyje, parduotas už 75 mlrd.<br>"Reuters"
Švedijos kompanijos IKEA prekės ženklas, vienas garsiausių pasaulyje, parduotas už 75 mlrd.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2012, 11:07 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:19 AM

Šiuo sandoriu, užbaigtu dar 2012 m. sausį, buvo siekiama tik „konsoliduoti ir supaprastinti verslo grupės struktūrą“, tačiau svarbiausia yra tai, jog dabar ir IKEA prekės ženklas oficialiai turi gana konkrečią vertę.

Beje, bendrame brangiausių prekės ženklų kontekste suma, sumokėta už IKEA, nėra jau tokia didelė. 2011 metas brangiausiu pasaulyje ženklu pripažintas „Apple“ prekės ženklas, jis, „BrandZ Top 100“ reitingo duomenimis, įvertintas 153 mlrd. dolerių. „Google“ prekės ženklo vertė siekia 111,5 mlrd. dolerių. Trečiąją vietą 2011 m. reitinge užėmė IBM - 100,8 mlrd. dolerių.

Į brangiausių pasaulio prekės ženklų dešimtuką taip pat pateko „McDonald's“, „Microsoft“, „Coca-Cola“, „AT&T“, „Marlboro“, „China Mobile“ ir „General Electric“. Pastebima, kad brangiausių prekės ženklų dešimtuke - devyni amerikiečių ir vienas Kinijos prekės ženklas („China Mobile“ - viena garsiausių Kinijos telekomunikacijų bendrovių).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.