Keliais milijonais atpigęs G. Einikio namas neprivilioja pirkėjų

Neseniai antrąkart vedęs ir ketvirtojo vaiko susilaukęs buvęs krepšininkas Gintaras Einikis iki šiol negali atsiskaityti su buvusia žmona. Su pirmąja šeima statyto ir išpuoselėto erdvaus namo ant jūros kranto nepavyksta įsiūlyti pirkėjams jau penkerius metus. Per šį laikotarpį jo kaina gerokai nukrito, tačiau ir tai nieko nesuvilioja. Nekilnojamojo turto pardavėjai svarsto, kad ieškančius būsto pajūryje be kitų priežasčių atbaido ir nesibaigiantys skandalai, į kuriuos vis įsivelia buvęs namo šeimininkas.

Prieš metus susidėvėjęs namo vidus I. Einikienės rūpesčiu iš pagrindų rekonstruotas.<br>011.lt
Prieš metus susidėvėjęs namo vidus I. Einikienės rūpesčiu iš pagrindų rekonstruotas.<br>011.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Aug 10, 2012, 11:04 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:24 AM

Klaipėdos rajone, Karklės kaime, ant skardžio šalia Olando kepurės stovintis namas iš tolo traukia smalsuolių dėmesį. Jis vienintelis, esantis taip arti jūros - nuo artimiausių kaimynų sodybą skiria miškas. Apjuostas neaukšta medine tvora, namas stovi tuščias ir nykus. Pažvelgus į kiemą, matyti, kad čia senokai niekas negyvena, tačiau teritorija tvarkoma ir prižiūrima – pjaunama ir laistoma veja, grindinys baigiamas kloti trinkelėmis. Kieme voliojasi krepšinio stovas su lenta, aprūdiję rakandai.

Už 2007 metais 30 arų sklype pastatytą ir patogiai įrengtą 263 kvadratinių metrų ploto namą iš pradžių buvo prašoma 6,5 mln. litų. Tačiau pirkėjų neatsirado. 2008-ųjų vasarą namą bandyta parduoti iš varžytinių, tačiau pradinė 3,8 mln. litų kaina taip pat pasirodė per didelė.

Prieš metus dabartinė namo savininkė – buvusi G. Einikio žmona Ingrida Einikienė namą rekonstravo. Tai statinio vertę išaugino iki 4 mln. litų. Tiek prašoma ir dabar. Tai brangiausiai parduodamas namas Karklėje. Kitų, esančių kiek atokiau nuo jūros, tačiau erdvesniuose sklypuose ir ne ką prasčiau įrengtų, kainos svyruoja nuo 1,2 iki 2,5 mln. litų.

„Tačiau G. Einikio namas – vienintelis, esantis taip arti jūros. Tai specifinis objektas, jo kaina – irgi. Tokiose išskirtinėse vietose namus pasistatę žmonės paprastai jų neparduoda, todėl pasiūla minimali. Latvijoje namų ant jūros kranto kur kas daugiau, kaimyninės šalies pajūrio ruožas ilgesnis nei pas mus“, - aiškino namą pardavinėjančios nekilnojamojo turto agentūros „011” Klaipėdos padalinio vadovas Romas Perminas. Tačiau nepaisant to, rimtai susidomėjusių šiuo būstu, vis neatsiranda.

„Namas pastatytas iš valstybės nuomojamame žemės sklype. Atstumas iki jūros vos 30 metrų. Nuo terasos ir antrame aukšte esančio didelio balkono atsiveria gražūs vaizdai į Baltijos jūrą. Iš kitos pusės sklypas ribojasi su pušynu. Rami ir atoki vieta. Prie namo įrengta kiemo aikštelė, visiškai sutvarkyta aplinka. Pirmajame aukšte yra erdvi virtuvė, svetainė, darbo kambarys, tualetas, židinys. Antrajame aukšte – 3 miegamieji”, - toks skelbimo tekstas su namo nuotraukomis internete kabo jau metus.

Baugina ir stichijos šėlsmas

Kodėl vis neatsiranda norinčių kasdien mėgautis nuostabiais saulėtekiais ir saulėlydžiais ant paties jūros kranto?

R. Permino manymu, pirkėjus atbaido ne tik didelė kaina, bet ir namo istorija, kurioje – daug neatsakytų klausimų. „Žmones gąsdina tai, kad namas pastatytas ant skardžio, juk nuolat girdime, kaip audrų metu plaunamos kopos. Investuoti keturis milijonus esant tokiai rizika nedaugelis ryžtųsi. Be to, pirkėjams svarbu ir buvę šeimininkai – daug kam G. Einikio šeimos situacija neaiški, žmonės nenori veltis į asmenines intrigas“, - mažos paklausos priežastis vardijo nekilnojamojo turto pardavimo specialistas.

G. Einikis nuosavybės teisę į namą prarado neįvykdęs įsipareigojimo, duoto įteisinus skyrybas su I. Einikiene. Mainais į namą, vyras turėjo buvusiai žmonai sumokėti 2 mln. litų kompensaciją. Tačiau taurelę pamėgęs buvęs krepšininkas savo trijų vaikų motinai pinigų nesumokėjo.

Taip šeimos namas atiteko I. Einikienei. Ji ir rūpinasi jo pardavimu, tvarko jo aplinką. Jeigu namą galiausiai pavyktų parduoti už dabartinę kainą, pusė gautos sumos atitektų G. Einikiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.