Ketverius metus planuotas ir pusmetį veikęs Ūkio banko filialas Edinburge uždaromas

Ūkio banko pranešime informuojama, kad siekiant gerinti banko veiklos efektyvumą, rugpjūčio 20 d. įvykusiame valdybos posėdyje nuspręsta atsisakyti tolesnių veiklos planų Edinburge ir nutraukti Edinburgo filialo (Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė) veiklą.

V. Romanovo valdomas bankas patyrė 44,6 mln. Lt grynųjų nuostolių.<br>M. Patašius.
V. Romanovo valdomas bankas patyrė 44,6 mln. Lt grynųjų nuostolių.<br>M. Patašius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2012, 6:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:31 AM

Primename, kad Ūkio banko grupė šiemet pirmąjį pusmetį patyrė 43,4 mln. Lt grynųjų nuostolių, vien Ūkio bankas – 44,6 mln. Lt grynųjų nuostolių.

Patiksliname, kad 2011 m. tuo pačiu laikotarpiu Ūkio banko grupės pelnas buvo 2,8 karto mažesnis ir sudarė 4,4 mln. litų, o Ūkio bankas patyrė 1,4 mln. litų nuostolių.

Atidaryti skyrių Škotijoje prireikė ketverių metų

Šių metų sausio mėnesį Lrytas.lt rašė, kad Vladimirui Romanovui pavyko atidaryti Ūkio banko skyrių Edinburge. Banko filialas Škotijoje atidarytas ketveriais metais vėliau nei planuota. Apie planus atidaryti skyrių Edinburge Ūkio bankas pranešė dar 2006-aisiais, o nuo 2007 metų nuomojosi patalpas Kesl gatvėje, bet negalėjo atidaryti savo skyriaus, nes kilo sunkumų gauti bankininkystės licenciją.

Panašu, kad problemas pavyko išspręsti ir Ūkio bankas atidarė pirmąjį savo skyrių už Lietuvos ribų - tyliai, be jokių pranešimų ar pompastiškų įkurtuvių, pranešė „Edinburgh Evening News“. Ši bendrovė nėra tiesiogiai susijusi su V.Romanovo valdoma Ūkio banko investicine grupe (ŪBIG), tačiau V.Romanovas yra didžiausias akcininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.