Graikija susimąstė apie galimybę parduoti salas

Graikija gali parduoti arba išnuomoti jai priklausančias negyvenamas salas, kad padengtų milžinišką valstybės skolą. Tai pareiškė Graikijos vyriausybės vadovas Antonisas Samaras interviu laikraščiui „Le Monde“. Pasak premjero, komercinis salų panaudojimas gali būti įmanomas tik tuo atveju, jeigu tai nepažeis nacionalinio saugumo interesų. A. Samaras prasitarė, kad vyriausybė neketina „pigiai atsikratyti“ salų; kalbama apie galimą neapgyventų teritorijų pertvarkymą į objektus, kurie duotų pajamų.

Pagal galiojantį susitarimą, Atėnai 2013 ir 2014 metais turi sutaupyti 11,5 mlrd. eurų valstybės biudžeto lėšų.<br>Reuters.
Pagal galiojantį susitarimą, Atėnai 2013 ir 2014 metais turi sutaupyti 11,5 mlrd. eurų valstybės biudžeto lėšų.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 24, 2012, 3:10 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:29 AM

Šiuo metu Graikijos vyriausybė mėgina pasiekti, kad tarptautiniai kreditoriai - Europos Sąjunga, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ir Europos centrinis bankas (ECB) - sušvelnintų kreditavimo sąlygas. Kaip sakė A. Samaras Vokietijos laikraščiui „Bild“, graikai prašo ne pinigų, o daugiau laiko.

Pagal galiojantį susitarimą, Atėnai 2013 ir 2014 metais turi sutaupyti 11,5 mlrd. eurų valstybės biudžeto lėšų. Tačiau ir šiuo atveju 130 mlrd. eurų antrojo paramos paketo Graikijai nepakaks. Graikijos vyriausybė nori susitarti su tarptautiniais kreditoriais dėl paskolų grąžinimo terminų pratęsimo iki 2016 metų.

Ketvirtadienį žiniasklaida remdamasi vyriausybės šaltiniais skelbė, kad Vokietija, kuri pasisako prieš trečiąjį paramos Graikijai paketą, gali sutikti dėl sąlygų sušvelninimo ir grąžinimo termino pratęsimo, bet ne iki 2016 metų, kaip to prašo Graikija, o iki 2015 metų. Šis klausimas bus svarstomas rugpjūčio 24 dieną per A. Samaro ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel (Angela Merkel) susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.