20 litų mokestis už įvažiavimą į Neringą – visus metus

Įvažiavimas į Neringą pabrangsta dvigubai – nuo rugsėjo pirmosios už lengvąjį automobilį teks mokėti 20 litų, o ne 10, kaip būdavo anksčiau pasibaigus vasaros sezonui.

Didinti mokesčius verčia nuo rugsėjo Neringą užplūstantys vienadieniai turistai.<br>R. Danisevičius
Didinti mokesčius verčia nuo rugsėjo Neringą užplūstantys vienadieniai turistai.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

Aug 25, 2012, 5:42 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:58 AM

Iki šiol įvažiuojant į Neringos savivaldybės administruojamą Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją devynis mėnesius – nuo rugsėjo pradžios iki gegužės pabaigos – rinkliava buvo 10 litų.

Dabar įvažiavimas 20 litų kainuos visus metus.

Apie rinkliavos didinimą diskutuota kelerius metus, bet niekaip nesutarta, kokio dydžio ji turėtų būti. Įvažiavimas į Rusijai priklausančią nerijos dalį kainuoja beveik 30 litų. Todėl norėta mokesčius suvienodinti.

Be to, didinti mokesčius verčia nuo rugsėjo Neringą užplūstantys vienadieniai turistai. Jie esą kurortui neduoda jokios naudos: neužsuka į kavines, nes namuose prisitepa sumuštinių, nenakvoja viešbučiuose, bet naudojasi kurorto infrastruktūra.

Per metus Neringos biudžetą įvažiavimo rinkliava papildo apie 2,5 mln. litų. Padidinus mokesčius tikimasi surinkti maždaug pusę milijono litų daugiau.

Antrąkart nemokės

* Nuo šios vasaros Neringoje poilsiaujantiems žmonėms, sumaniusiems aplankyti Lietuvos jūrų muziejų, nebereikia grįžtant atgal Alksnynės poste vėl mokėti vietinės rinkliavos mokesčio už įvažiavimą į Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją.

* Grįždami iš muziejaus vairuotojai turi pateikti ne anksčiau kaip prieš 10 dienų Alksnynės ar Nidos kontrolės pasienio poste išduotą kasos čekį ir tos dienos muziejuje pirktą bilietą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.