Pastatas keliui tiesti – ne kliūtis

Tekančios saulės šalis yra žinoma visame pasaulyje dėl savo išskirtinės architektūros, kurią sąlygojo itin maža šalies erdvė ir kitokios, nei visame pasaulyje, statybos tradicijos. Trečiame pagal dydį Japonijos mieste Osakoje yra pastatas, kuris keistumo kartelę pakėlė į naujas aukštumas – per kelis jo aukštus eina greitkelis, rašo svetainė tofugu.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2012, 12:44 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:23 AM

1983 metais vietinė Osakos anglių kasybos įmonė nutarė savo senose teritorijoje pastatyti dangoraižį, kuriame galėtų įkurti savo biurus. Tačiau jie susidūrė su problema – per tą sklypą, kurį įmonė norėjo prikelti naujam gyvenimui, jau buvo nutarta nutiesti greitkelio „Hanshin Expressway“ atšaką.

Po penkis metus trukusių derybų, Japonijos vyriausybė ir anglių kasimo įmonė pagaliau pasiekė kompromisą ir nutarė tame sklype statyti ir greitkelį, ir pastatą. 5, 6 ir 7 aukštai šešiolikos aukštų „Gate Tower“ dangoraižyje yra paskirti kiaurai einančiam greitkeliui. Pro šiuos aukštus liftas pravažiuoja nesustodamas, o po ketvirto aukšto iškart seka aštuntas.

Kadangi greitkelį laiko atramos, įrengtos šalia pastato, prie biurų sienų jis nesiliečia. Be to, yra įrengta garsą izoliuojanti siena. Pastato darbuotojai tvirtina, kad garso ar vibracijos iš jų „nuosavo“ greitkelio nėra daugiau, nei iš aplinkinių gatvių.

Pastato „įliejimas“ į infrastruktūrą atrodo labai futuristiškai, ir galima tikėtis, kad pasaulio miestams vis labiau plečiantis, tokių dalykų bus galima pamatyti vis dažniau. 

Čia galite pažiūrėti iš važiuojančios mašinos įrašytą važiavimą per „Gate Tower“ pastatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.