Brangiausias paslaptingo ruso namas Majamyje - už 126 mln. litų

Patį brangiausią namą Majamyje įsigijo paslaptingas pirkėjas iš Rusijos. Maždaug 126 mln. Lt vertės statinį jam padėjo surasti dviejų šviesiaplaukių amerikiečių valdoma „The Jill’s“ nekilnojamojo turto agentūra. Nuo šiol turtuolis galės mėgautis nuosavu kino teatru, antikvarinėmis vertybės ir rožiniu smėliuku, kuris specialiai atvežtas iš Bahamų salų, rašo newsru.com ir nbcmiami.com.

Patį brangiausią namą Majamyje įsigijo paslaptingas pirkėjas iš Rusijos.<br>The Jills Team via NBCMiami.com
Patį brangiausią namą Majamyje įsigijo paslaptingas pirkėjas iš Rusijos.<br>The Jills Team via NBCMiami.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2012, 8:06 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:56 AM

Dešimt miegamųjų ir trylika vonios kambarių turintis namas parduotas brangiausiai per visą Majamio istoriją. Savo kaina jis aplenkė ir vos prieš pusmetį parduotą iki tol brangiausiu - 108 mln. Lt vertės - laikytą namą. Šį gražuolį tada nusipirko amerikietis investuotojas Edvardas Lampertas.

Majamiui priklausančioje Indian Kriko saloje stūksančio brangiausio namo plotas užima apie 2 tūkst. 800 kv. m. Įspūdingą sumą kainavę rūmai pradėti statyti 2008 m. gegužę ir bandyti parduoti dar nebaigus statybos darbų. Daugiau nei prieš pusmetį už vis dar dailinamą namą  savininkai tikėjosi gauti 162 mln. Lt. Neatsiradus potencialių pirkėjų, namo kaina nukrito iki maždaug 142 mln. Lt. Susigundęs tokiu pasiūlymu minėtas Rusijos verslininkas nusiderėjo dar 13,5 mln. Lt ir pasirašė pirkimo-pardavimo sutartį.

Majamis - Rusijos turtuolių mėgstama vieta

Jei atkreiptume dėmesį į Majamio namus ir vilas įsigyjančių turtuolių iš Rusijos skaičių, galėtume daryti išvadą, kad čia kuriasi nedidelė Rusijos elito kolonija. Tiesa, namo kainą, kurią už prabangą sumokėjo atskleisti savo pavardės nepanoręs asmuo, ekspertai vertina kaip gerokai išpūstą.

Ekspertai tikina, kad net prabangią vilą Majamyje galima nusipirkti už kelis kartus mažesnę kainą, nei prašoma. Pavyzdžiui, siūlomas pirkti garsaus nusikalstamojo susivienijimo lyderio Al Capone dvaras iš tikrųjų būtų parduotas net ir už penkis kartus mažesnę sumą. Už šį dvarą dabartinis savininkas prašo 27 mln. Lt. Beveik už tokią pat kainą savo namą pardavė ir tenisininkė Ana Kurnikova. Ganėtinai pigiai pirkdamas namą Majamyje išsisuko Rusijos atlikėjas Filipas Kirkorovas. Jam užteko prabangos ir name, kuris tekainavo 12 mln. Lt.

Nekilnojamojo turto agentams įdomu, kodėl rusai renkasi būtent Majamį. Juk šis miestas turi daugiausia gyventojų pietrytinėje Jungtinių Amerikos Valstijų dalyje. Tai reiškia, kad ramybe šiame mieste tikrai nedvelkia. Majamis yra vienas iš penkių labiausiai urbanizuotų miestų visoje šalyje, o prie Atlanto vandenyno pakrantės tikrai galima rasti ir kur kas jaukesnį prieglobstį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.