Lietuviai būstą renkasi pagal kainą ir dydį

Kiekvienas būsto ieškantysis iš anksto žino, kokie jo poreikiai ir koks būstas, kurioje vietoje, kiek kainuojantis, kokios statybos jam tiktų. Dauguma pirkėjų ar nuomininkų, besižvalgančių tinkamo nekilnojamojo turto, turi tam tikrą skaičių atrankos kriterijų, pagal kuriuos renkasi būstą.

Daugumai apklaustųjų svarbi būsto kaina, kambarių skaičius, plotas.<br>V. Balkūnas
Daugumai apklaustųjų svarbi būsto kaina, kambarių skaičius, plotas.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-28 12:46, atnaujinta 2018-03-17 02:43

Daugumai lietuvių svarbiausias kriterijus yra būsto kaina, rodo nekilnojamojo turto portalo aruodas.lt atliktos vartotojų apklausos rezultatai. Ieškodami tinkamų pasiūlymų, vartotojai būtinai juos atsirenka, įvertinę savo finansines galimybes ir apsibrėžę kainos, kuri jiems būtų tinkama, intervalus. Kainą kaip svarbiausią atrankos kriterijų nurodo penktadalis respondentų.

Pirkėjams ar nuomininkams taip pat svarbus kambarių skaičius. Pagal jį nekilnojamojo turto pasiūlymus atsirenka apie 15 proc. respondentų. Tai susiję ir su nekilnojamojo turto plotu – plotas svarbus dar 13 proc. apklausos dalyvių.

Dauguma nekilnojamojo turto ieškančiųjų pasiūlymus filtruoja pasirinkę ne tik miestą, bet ir mikrorajoną (tik miestą renkasi dešimtadalis respondentų, o konkrečiai mikrorajonus pasirenka daugiau – 13 proc.). Iš apklausos rezultatų matyti, kad dar konkrečiau pagal adresą renkasi vos keli procentai respondentų – 6 proc. ieškodami dar nurodo konkrečią gatvę.

Pagal šildymo tipą nekilnojamojo turto pasiūlymus filtruoja apie 11 proc. ieškančiųjų, rodo Aruodas.lt aplausa. Praėjusią žiemą šildymo įkainiams pasiekus rekordines aukštumas, ko gero, daugelis ėmė ieškoti nekilnojamojo turto su pigesnio šildymo alternatyvomis.

Likusieji atrankos kriterijai nėra tokie populiarūs, ieškant nekilnojamojo turto pasiūlymų. Apie 6 proc. būsto ieško pagal aukštą, 4 proc. – pagal sklypo plotą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.