Grūdai byra į didžiulius laivus

Rekordinio grūdų derliaus eksportas artimiausiu metu turėtų gerokai paspartėti. Bent jau uoste.Kol grūdų supirkėjai riejosi su geležinkelininkais, uoste susikaupė nemažai naujo derliaus pilnų vagonų, nes iki šiol atplaukdavo tik mažesni laivai. Dabar jau sulaukta ir milžinų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 29, 2012, 10:57 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:18 AM

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) pradėjo krauti net 63 tūkst. tonų talpos laivą „Liberty Dream”. Artimiausiu metu uoste laukiama naujų didelės talpos laivų.

„Klasco” atstovė Vida Bortelienė sakė, kad „Liberty Dream” bus pakrautas per 4–5 paras, o rugsėjo pradžioje atvyks dar trys panašios talpos krovininiai laivai.

„Per mėnesį „Klasco” yra įsipareigojusi perkrauti 200 tūkst. tonų grūdų. O juk yra ir kitos krovos kompanijos. Uostas lietuviškus grūdus išgabenti pajėgs”, – sakė V.Bortelienė.

Šią savaitę į krovos kompaniją „Bega” turi atvykti 40 tūkst. tonų talpos krovininis laivas.

Per tris rugpjūčio savaites iš augintojų supirkta 650 tūkst. tonų grūdų – palyginti su 2011-ųjų tuo pačiu laikotarpiu, net 2,4 karto daugiau. Daugiausia – 515,6 tūkst. tonų – supirkta kviečių. Rapsų per tris rugpjūčio savaites supirkta 128 tūkst. tonų.

2010 metų žemės ūkio surašymo duomenimis, ūkininkų ir šeimos ūkiuose yra per 15 tūkst. grūdų sandėlių, kuriuose telpa per 4 mln. tonų grūdų, žemės ūkio bendrovėse – 293 sandėliai, kuriuose telpa 1,3 mln. tonų.

Grūdų perdirbėjų asociacijos duomenimis, maždaug 1,5 mln. tonų grūdų gali sutalpinti perdirbimo įmonės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.