Atsistatydino didžiausio Kipro komercinio banko valdybos pirmininkas

Atsistatydino didžiausio Kipro komercinio banko „Bank of Cyprus“ valdybos pirmininkas, informuoja „The Financial Times“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2012, 3:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:31 AM

Vos prieš savaitę paskelbęs apie netikėtą 500 mln. eurų kapitalo trūkumą buvo priverstas atsistatydinti banko generalinis direktorius.

„Bank of Cyprus“ valdybos pirmininkas Theodoros Aristodemousas banko valdybai skirtame laiške pažymėjo, kad atsistatydina dėl su sveikata susijusių priežasčių.

Kipras kitą mėnesį turėtų atnaujinti derybas su ES ir Tarptautiniu valiutos fondu - jis tapo penktuoju euro zonos nariu, paprašiusiu tarptautinės finansinės paramos. Šalies vyriausybė pagalbos paprašė birželį kilus bankų krizei dėl jų neapsisaugojimo nuo Graikijos skolos ir augančios blogų paskolų naštos.

Kiprui, kuris nuo tarptautinių skolos rinkų atskirtas nuo 2010 metų, gali prireikti 15-17 mlrd. eurų paskolų - daugiau nei 100 proc. bendrojo vidaus produkto. Šios lėšos būtinos, kad vyriausybė sutvirtintų biudžetą ir paremtų bankus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.