Sustabdyta įmonės, kūdikių maistą saugojusios buvusiame garaže, veikla

Dėl šiurkščiai pažeistų maisto

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2012, 5:32 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:50 AM

Antradienį VMVT inspektoriai, tirdami gautą skundą, skubiai patikrino Z. Jociaus individualiai įmonei „Lomadis“ priklausantį prekių sandėlį Naugarduko gatvėje.

Patikrinimo metu nustatyta, kad skundas atitiko tikrovę - sandėliavimo patalpos, kuriose laikomi kūdikių ir mažų vaikų maitinimui skirti produktai, buvo nepritaikytos maisto produktams laikyti. Sandėliu paverstas buvęs automobilių garažas, patalpos dulkėtos, sienų ir grindų paviršiai sunkiai valomi, kartu su maisto produktais saugoti kiti daiktai, nebuvo jokios savikontrolės sistemos.

Be to, Vilniuje įmonė veikė nelegaliai - neįregistravusi savo veiklos ir neturėdama jokių būtinų leidimų. Ir apie sandėlį, ir apie didmeninę prekybą kūdikių ir mažų vaikų maistu sužinota tik iš vartotojo pranešimo.

Atsižvelgus į nustatytus šiurkščius higienos pažeidimus ir į tai, kad Vilniaus VMVT nėra suteikusi įmonei leidimo sandėliuoti ir vykdyti didmeninę prekybą Naugarduko g. 97 numeriu pažymėtose patalpose, įmonės veikla buvo sustabdyta.

Įvertinus, kad sandėlyje saugotų maisto produktų pakuotės nepažeistos, o produktai atitinka jiems keliamus saugos ir kokybės reikalavimus, įmonei nurodyta juos nedelsiant perkelti į sandėliavimui tinkamas patalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.