„McDonald's“ gresia indų protestai dėl restoranų prie šventų vietų

Greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald's“ sulaukė grasinimų rengti protestus dėl jo planų atidaryti restoranus dviejuose labiausiai Indijos garbinamuose religiniuose centruose, rašo „telegraph.co.uk“.

Indų nacionalistų grupės „Swadeshi Jagran Manch“, priklausančios vienai garsiausių induistų grupių „Rashtriya Swayamsevak Sangh“ (RSS), atstovai pareiškė, kad priešinsis „McDonald's“ planams ir juos apibūdino kaip bandymą „pažeminti indus“.<br>AP.
Indų nacionalistų grupės „Swadeshi Jagran Manch“, priklausančios vienai garsiausių induistų grupių „Rashtriya Swayamsevak Sangh“ (RSS), atstovai pareiškė, kad priešinsis „McDonald's“ planams ir juos apibūdino kaip bandymą „pažeminti indus“.<br>AP.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-09-05 17:05, atnaujinta 2018-03-16 22:42

Norėdami patenkinti vietos religijos ir mitybos papročius, tinklo „McDonald's“ valdytojai sumanė Indijoje atidaryti tik vegetariškus patiekalus siūlančius restoranus. Tačiau jų pasirinktos vietos vertinamos kontroversiškai.

Pirmoje pasirinktoje vietovėje yra Šri Mata Vaišno Devi - viena iš keturių švenčiausių induizmo šventyklų ir vargu ar tinkama vieta tinklui, kurio patiekalams pagaminti kasmet paskerdžiami milijonai karvių, kurios indams yra šventos.

Antrąjį vegetarišką restoraną „McDonald's“ ketina atidaryti Amritsare, kuriame yra sikhų Auksinė šventykla. Nors sikhams nedraudžiama valgyti mėsą, jų šventyklos piligrimams ir lankytojams teikia tik nemokamą vegetarišką maistą.

Indų nacionalistų grupės „Swadeshi Jagran Manch“, priklausančios vienai garsiausių induistų grupių „Rashtriya Swayamsevak Sangh“ (RSS), atstovai pareiškė, kad priešinsis „McDonald's“ planams ir juos apibūdino kaip bandymą „pažeminti indus“.

„Tai ne tik bandymas pasipelnyti, bet ir mėginimas tyčia pažeminti indus. Tai organizacija, siejama su karvių skerdynėmis. Jeigu mes pranešime, kad jie skerdžia karves, žmonės ten nevalgys. Mes tikrai su jais kovosime“, - „The Daily Telegraph“ sakė grupės atstovas.

Remiantis naujienų agentūros AFP informacija, „McDonald's“ pirmąjį vegetariško maisto restoraną Šiaurės Indijoje ketina atidaryti kitų metų viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.