Geriausią reputaciją turi „Maxima”, „Švyturys-Utenos alus“ ir TEO LT

Daugiausiai suaugusių šalies gyventojų geriausią reputaciją turinčia įmone laiko mažmeninės prekybos tinklą MAXIMA LT (6,9 proc. respondentų), antroje vietoje dažniausiai minėtas gėrimų gamintojas „Švyturys-Utenos alus“ (5,3 proc.), o trečioje - telekomunikacijų bendrovė TEO LT (4,5 proc.).

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-09-05 12:18, atnaujinta 2018-03-16 22:55

Į geriausią reputaciją turinčių įmonių dešimtuką pirmą kartą pateko pramonės įmonių grupės „Viči“ (5-oji vieta; 4,1 proc.) bei „Achema“ (6-oji vieta; 3,6 proc.). Ne pirmus metus jame yra ir prekybos tinklas IKI (4-oji vieta; 4,2 proc.), telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ (7-oji vieta; 3,5 proc.) ir „Tele2“ (8-oji vieta; 3,5 proc.) bei „Swedbank“ (9-oji vieta; 3,3 proc.) bankas, o dešimtuką užbaigia gėrimų pramonės atstovas „Kalnapilis“ (10-oji vieta; 3 proc.).

Viešųjų ryšių ir komunikacijos konsultacijų agentūros „BVRG Burson-Marsteller“ kartu su rinkos tyrimų bendrove „Spinter tyrimai“ ketvirtojo kasmetinio šalies bendrovių reputacijos tyrimo duomenimis, kaip ir ankstesniuose bendrovių reputacijos tyrimuose, šiemet pirmauja stipriausi lietuviški prekių ženklai.

Pasak „BVRG Burson-Marsteller“ direktoriaus Jono Blinstrubo, šių metų tendencija - atsigaunant pramonės gamybai ir stiprėjant eksportui, gyventojai vis dažniau minėjo ne tradiciškai iki šiol pirmavusius mobiliojo ryšio operatorius ar bankus, o pramonės įmones.

„Tačiau viena tendencija išlieka - Lietuvoje gyventojų akyse geriau vertinami tie prekių ženklai, kurie nuolatos ir nuosekliai investuoja į savo institucinės reputacijos įtvirtinimą“, - sako J. Blinstrubas.

Tarp telekomunikacijos įmonių tyrimo dalyviai geriausią reputaciją turinčias įmones įvardijo TEO LT, „Bitė Lietuva“ ir „Tele2“. Finansinių paslaugų sektoriuje gyventojai dažniausiai minėjo „Swedbank“, o tarp maisto ir gėrimų gamintojų - bendroves „Švyturys-Utenos alus“, „Kalnapilis“ bei „Rokiškio sūris“.

Tyrimo ataskaitoje minimos bendrovės „Maxima LT“ ir UAB „Švyturys-Utenos alus“ yra viešųjų ryšių ir komunikacijos konsultacijų agentūros „BVRG Burson-Marsteller“ klientai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.