Prabangiausiame Vilniaus viešbutyje apsistojo pirmieji svečiai

Vilniuje atidarytas vienas prabangiausių viešbučių Lietuvoje - penkių žvaigždučių viešbutis „Kempinski Hotel Cathedral Square“. Trečiadienį šiame viešbutyje apsistojo pirmieji svečiai iš JAV, Tailando, Anglijos, Rusijos. Pirmąją dieną viešbutyje buvo užimti 18 kambarių.

Trečiadienį prieš daugiau nei šimtą metų statytas pastatas atgijo.<br>D. Umbrasas
Trečiadienį prieš daugiau nei šimtą metų statytas pastatas atgijo.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Sep 5, 2012, 5:27 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:42 PM

Tai pirmasis seniausio Europoje prabangių viešbučių tinklo „Kempinski Hotels“ viešbutis Baltijos šalyse. Jame įrengti 96 kambariai ir apartamentai, restoranas, baras, konferencijų centras bei SPA.

Naujojo viešbučio juostelę perkirpo Marius Jakulis - Jason įmonių grupės AAA, kuriai priklauso pastatas, valdybos pirmininkas, Vilniaus meras Artūras Zuokas ir viešbučio direktorius Noelis Attardas. 

Pigiausia nakvynė standartiniame dviviečiame penkių žvaigždučių viešbučio kambaryje atidarymo proga kainuoja nuo 550 litų. Tačiau vėliau ši kaina turėtų siekit 700 litų, o sezono metu iki 1000 litų.

Nakvynė prezidentiniuose apartamentuose, kurie yra 132 kvadratinių metrų ploto, su specialiai sukurtais baldais, kulkoms atspariais langais ir kitais saugumo bei prabangos elementais kainuos nuo 2 tūkst. iki 4 tūkst. eurų  (7-14 tūkst. Lt). 

„Ši vieta skirta ne eiliniams poilsiautojoms. Viešbučio kambarių kainas diktuoja rinka, tačiau mes taikomės į aukštesnį klientų segmentą. Kad viešbutis išsilaikytų, jo užimtumas turi siekti apie 30 proc. esant tokioms kainoms.

Suprantama, mažesnė kaina reiškia daugiau klientų, bet tai nėra mūsų tikslas. Manome, kad ilgainiui viešbučių klientų srautas taps stabilus, o atitinkamai bus pakoreguotos ir kainos, kad dirbtume pelningai“, - aiškino viešbučio pardavimų ir rinkodaros vadovė Birutė Leimontaitė.  

„Visame pasaulyje valdėme 75, dabar jau 76 viešbučius. Tai nėra daug. Mes laikomės kitokios politikos, nei Amerikos viešbučių tinklas „Marriott“, kuris siūlo vienodus kambarius, kuriame pasaulio kampelyje bebūtumėte.

Mes siūlome išskirtinumą, individualumą. Šis pastatas, viešbutis tam puikiai tinka. Tai istorinis pastatas, puiki vieta - jis visiškai atitinka mūsų koncepciją“, - pabrėžė „Kempinski Hotels“ viceprezidentas Vidurio Europai Marcusas van der Valas.

Anot N. Attardo, į šį viešbutį iš viso investuota 40 mln. eurų (138 mln. Lt).

Vilniaus meras A. Zuokas žadėjo, kad Vilniaus miesto taryba ir toliau laikysis politikos viešbučiams ir visuomeninio maitinimo įstaigoms taikyti mažesnį žemės mokesčio tarifą. 

Viešbučio fasadas žvelgia į arkikatedrą. Pastatas stovi Šventaragio ir L. Stuokos-Gucevičiaus gatvių kampe.

Pačiame viešbutyje atsiveria ir XVI amžiaus miesto istorija. Pirmas žvilgsnis į ją - pro stiklines grindis ties įėjimu į restoraną „Telegrafas“. Po stiklinėmis grindimis stūkso miesto gynybinės sienos fragmentas. 

Dar daugiau sienos fragmentų matyti pastato rūsiuose, kur įsikūręs viešbučio personalas. Čia, tarp ventiliacijos, vandentiekio vamzdynų, komunikacijų laidų atsiveria įspūdingos sienos dalys. 

„Tai labai gera naujiena Vilniui ir Lietuvai. Reikia džiaugtis, kad viešbutis atidarytas prieš pat Lietuvos pirmininkavimą Europos Tarybai. „Kempinski“ atidaromi ne visose šalyse ir ne bet kokiose vietose. Tai yra kokybės ženklas Lietuvai“, - tvirtino Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Anot jos, labai svarbu, kad viešbutyje bus didelės konferencijų salės, nes senamiestyje tokių vietų trūksta. Juolab Lietuva ketina skatinti konferencijų turizmą.

„Viešbučių trūksta. Pagal gyventojų skaičių jų turėtų būti keturis kartus daugiau. Kita vertus, viešbučių užimtumas yra vienas mažiausių Europoje. Sezono metu skaičiai yra geri, tačiau viską žlugdo žiema. Todėl reikia skatinti SPA, konferencijų turizmą, kuriam sezoniškumas nesvarbus“, - aiškino E. Šiškauskienė.

Šiame pastate dar prieš 100 metų veikė viešbutis, o sovietmečiu pastatas buvo paverstas centriniu miesto telegrafu.

Apie penkių žvaigždučių viešbutį buvusio telegrafo pastate pradėta kalbėti dar 2005 metais.

Naujojo viešbučio interjeras išsiskiria ne pribloškiančia prabanga, o santūria elegancija, aukštos kokybės medžiagomis bei įranga.

„Kempinski“ viešbučiai priklauso vienam iš seniausių Europoje prabangių viešbučių tinklų, įkurtų 1897 m. Berlyne, Vokietijoje. Viešbučių „Kempinski“ kolekcijai priklauso istoriniai architektūros objektai, unikalūs kurortų viešbučių kompleksai bei miesto ritmui pritaikyti viešbučiai Europoje, Vidurio Rytuose, Afrikoje bei Azijoje.

Šį tinklą 1897 m. įkūrė iš Prūsijos kilęs Bertholdas Kempinskis, pirmus viešbučius atidaręs Berlyne panašiu metu, kai buvo pastatytas ir būsimasis naujojo „Kempinski Hotel Vilnius“ pastatas Vilniuje.

„Kempinski“ vardas viešbučių versle laikomas stiliaus, prestižo ir svetingumo simboliu. Tinklas išsiskiria ir ypatingomis autentiškos istorinės architektūros puoselėjimo tradicijomis, kurios bus tęsiamos ir Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.