Prabangus butas merginai - nemokamai

Iki rekordinių aukštumų šoktelėjus butų nuomos kainoms, į sostinę atvykę studentai griebiasi už galvų. Senamiestyje butai mėnesiui vidutiniškai kainuoja 1,5 tūkst. litų, o miegamuosiuose rajonuose kainos svyruoja nuo 800 iki 1,1 tūkst. litų. Statistiniam studentui iš provincijos vienam nuomotis butą ir dar mokėti komunalinius mokesčius atrodo misija neįmanoma. Turbūt tai žinodamas vienas verslininkas iš Vilniaus siūlo išnuomoti butą... nemokamai - tiesiog „už draugystę“. Tiesa, į skelbimą gali atsiliepti tik merginos.  

Išsiskyręs verslininkas svajoja butą išnuomoti už meilę.<br>D. Umbrasas.
Išsiskyręs verslininkas svajoja butą išnuomoti už meilę.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Kuliomina

Sep 10, 2012, 7:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:37 PM

Gramatinių klaidų kupinas verslininko skelbimas skamba dosniai: „38 m. verslininkas (patrauklus viras) nemokamai išnuomuos jaunai gražiai moteriai arba panelei nauja siolaikiskai irengta 2 kambarių butą (nauji prabangūs baldai, visa buitine technika, video, audio aparatura) uz draugiste“. (Žr. antroje nuotraukoje).

Lrytas.lt žurnalistei paskambinus verslininkui ir pasiteiravus, kaip būtų galima apžiūrėti butą, vyriškis ilgai nesuprato, apie kurį konkrečiai butą eina kalba. (Straipsnio pabaigoje, galite pasiklausyti pokalbio įrašą).

Meilės už buto nuomą trokštantis vilnietis pagudravo, kad tai ne jis, o jo draugas ieško svajonių moters, ir pradėjo smalsauti, kas pasiūlymu susidomėjo, kokia panelės išvaizda, ar ji daug keliavo po pasaulį. „Jis labai patrauklus vyras, turi daug gerbėjų. Kur kartu nueinam, tai jokių problemų nebūna, nes jis labai simpatiškas“, - telefonu tikino vyriškis.

- Kaip tartis dėl tos buto nuomos?

- Na, matot, jis dabar išvažiavęs. Tai aš perduosiu, ir jis paskambinus jums, gerai?

- Gerai, jūs gal užsirašykite mano numerį.

- Ar jūs draugą turit?

- Taip, bet draugas Šiauliuose...

- O kaip jūs atrodot?

- Šviesūs plaukai, žalios akys, liekna...

- O koks ūgis, svoris?

- Svoris – 51 kg, ūgis – 164 cm.

- Aišku, o vyro ūgis - 180 cm, šviesus. Jam patinka, kad moterys būtų šviesios, lieknos, kad figūra gražiai atrodytų, kad užpakaliukas būtų. Kaip sakant, su plačiais klubais. O kokios apimtys?

- 90 cm.

- O! Tai labai gerai.

- Man tik, žinot, pačiai su beždžione nesinori draugauti.

- Suprantu, viskas su juo gerai. O jis šiaip dažnai važiuoja į užsienį, prie šiltos jūros: į Ispaniją, Egiptą ir pan.. galėtų ir jus paimti. Jūs mėgstat važinėti?

- Nelabai daug kur esu buvusi, bet kiek buvau, patiko...

- Tai gal po savaitės, po dviejų jums paskambinsiu.

- Gal galite man SMS žinutę rašyti, nes nelabai galiu kalbėti?

- Ten iš tikrųjų labai prabangus butas, jis pats gyvena didesniame bute, naujos statybos name. Vienas, nes su žmona išsiskyrė.

- O ką jis daro? Ne banditas koks?

- Tikrai ne, verslininkas, labai kultūringas, visai nepanašus į banditą.

- Tai lauksiu žinių.

- Tai jis svajoja labai surasti gražuolę, nenori bet kokios, tai svajoja... Tai nori, matyt, kad svajonė išsipildytų.

Paskambinus Policijos departamento viešųjų ryšių vadovui Ramūnui Matoniui, paaiškėjo, kad verslininko iš Vilniaus svajonė išnuomoti butą gražuolei už meilę nėra nusikaltimas: „Jei du suaugę žmonės sutaria ir jiems gerai, nėra jokio nusikaltimo. Žinoma, mes nekalbame apie tų žmonių moralines vertybes. Tai būtų nusikaltimas, jei kažkas iš to pelnytųsi, tarkime, būtų suteneris, kuris parduoda merginas turtingiems verslininkams.“

Atsirado, kaip žadėjęs

Praėjus lygiai dviem savaitėms, verslininkas atsirado. Kaip ir buvo tartasi telefonu, vyriškis atsiuntė SMS žinutę ir pasiteiravo, kada mergina atvyks į Vilnių. Susirašinėjant vyriškis prisistatė Grigorijaus vardu. Paklausus, ar susitikus verslininkas pakvies apžiūrėti buto, pastarasis pasitikslino, ar mergina nori pas jį pernakvoti. Negavęs atsakymo, vyriškis paskambino: „Pagalvojau, kad reikia paskambinti, tačiau mano balsas labai užkimęs, tai buvo gėda. Sirgau plaučių uždegimu.“ Paaiškinus, kad mergina telefonu kalbėti negali ir atsakinėja tik į SMS žinutes, vyriškis supratingai sutiko baigti pokalbį.

Kitos dienos vakarą, nesulaukęs jokių žinių, verslininkas vėl apsireiškė ir pasidomėjo, ar potenciali buto gyventoja jau sostinėje. Gavęs atsakymą, kad šiek tiek pasikeitė planai, vyriškis nudžiugo, mat pats dar jaučiasi ligotas ir nenori toks rodytis. Tuo susirašinėjimas nesibaigė.

Verslininkas pasiteiravo, ką iš Šiaulių atvykusi mergina veiks Vilniuje ir kiek laiko galės viešėti. „Atvažiuosiu pasveikinti pusseserės. Galėsiu būti kelias dienas, o po to teks turbūt grįžti į Šiaulius.“

Į tokią žinutę Grigorijus sureagavo labai rimtai: „Padėsiu, kuo galėsiu. Susitiksim, pažiūrėsim, aptarsim, nuspręsim.“

Taip pat verslininkui parūpo, kokie vyrai patinka merginai. Gavęs trumpą atsakymą, kad ją žavi protingi, jis nepasikuklino: „Aš protingas, bet vis dėlto dar kokie vyro bruožai imponuoja? Aš tai va, kiek vyresnis.“ 

Gavęs atsakymą su palinkėjimu labos nakties, vyriškis bandė papirkti komplimentu: „Labanakt, tu dar kartą teisi. Ir iš kur tu tokia protinga? Saldžių sapnų.“

Tuo šis žurnalistinis eksperimentas ir buvo baigtas, o kiekvienas skaitytojas ir galbūt šį tekstą skaitantis Grigorijus, ras čia sau tinkamą moralą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.