„Hitachi“: „Referendumas dėl atominės elektrinės – ne mūsų reikalas“

Atominę elektrinę Visagine pretenduojančios statyti Japonijos kompanijos „Hitachi“ viceprezidentas Masaharu Hanyu kartoja, jog artėjančio referendumo dėl šios elektrinės rezultatus turi vertinti Lietuvos Seimas, o ne „Hitachi“. Interviu lrytas.lt vasarą M. Hanyu sakė, jei po referendumo Lietuvos ir kitų Baltijos šalių vyriausybės norės statyti elektrinę, tai „Hitachi“ bet kuriuo atveju pasiruošusi tai daryti.

M. Hanyu ir R. Vaitkus.<br>V. Ščiavinskas
M. Hanyu ir R. Vaitkus.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Sep 13, 2012, 2:55 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:16 PM

„Kompanija „Hitachi“ neturi teisės pasirinkti, ar ji statys, ar nestatys. Šitas pasirinkimas priklauso nuo Lietuvos žmonių ir Lietuvos Seimo. Koks sprendimas bebūtų, mes jį gerbsime ir mes jį vykdysime“, - ketvirtadienį Vilniuje sakė M. Hanyu.

Ketvirtadienį Vilniuje įmonės „Visagino atominė elektrinė“ vadovas Rimantas Vaitkus irgi sakė, kad įmonė paklus Seimo sprendimui.

„Referendumo rezultatus įvertina ir sprendimus priima Seimas“, - sakė R. Vaitkus.

Kartu su Seimo rinkimais spalio viduryje vyks patariamasis referendumas. Jame bus prašoma atsakyti TAIP arba NE į teiginį „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“.

Šis referendumas yra patariamasis, todėl žmonių nuomonė parlamentui nėra privaloma. Be to, referendumas būtų laikomas įvykusiu tik jei jame dalyvautų daugiau kaip pusė turinčių teisę balsuoti piliečių. Tiek rinkėjų į referendumus ar rinkimus Lietuvoje neateina.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.